От 1-ви януари 2023 г Гърция връща неваксинираните здравни работници

...
От 1-ви януари 2023 г Гърция връща неваксинираните здравни работници
Коментари Харесай

Гърция връща неваксинираните здравни работници на работа

От 1-ви януари 2023 г Гърция връща неимунизираните здравни служащи на работа, заяви здравния министър Танос Плеврис.

„ Решението е на Министерския съвет, откакто преразгледахме мярката. Ще бъде приложено, макар че считам, че е рисково решение за публичното здраве. Мярката ще бъде приложена, откакто вземем всички ограничения, с цел да подсигуряваме, че има прецизен протокол за отбрана на публичното здраве ", разясни министъра.

Болниците принадлежат на всички, а не на синдикатите, които  оповестиха тридневна стачка от понеделник, поради проектозакон, допускащ на лекарите от Националната здравна система да практикуват частно и даже да употребяват публични болнични заведения за лекуване на частни пациенти.

В същото време здравният министър обясни трите съществени положения на законопроекта, който планува приблизително 10% нарастване на заплатите на лекарите, изключително на анестезиолозите в интензивните отделения. На тези, които са на повикване и правят избран брой медицински процедури, се дава опция да упражняват частна процедура един път седмично.

Припомняме, че Асоциацията на болничните лекари Атина-Пирея свика 24-часова стачка за понеделник, вторник и четвъртък. Законопроектът, който беше показан на законодателите предходната седмица, беше обект на рецензии както от частни, по този начин и от държавни лекари. Синдикатът на болничните лекари предизвести, че смяната ще докара до повишаване на здравните услуги и до " цялостна приватизация на държавните лечебни заведения ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР