Освен че вече знаем как ще се казва съвместният проект

...
Освен че вече знаем как ще се казва съвместният проект
Коментари Харесай

Honda и Sony показаха как ще изглежда електромобилът им

Освен че към този момент знаем по какъв начин ще се споделя взаимният план на двете японски компании – Afeela, на ревюто CES в Лас Вегас те демонстрираха нов първообраз, който загатва по какъв начин ще наподобява бъдещият сериен модел. Предварителни поръчки за него ще стартират да се одобряват от първата половина на 2025 година, а продажбите ще стартират към края на същата година. В Северна Америка моделът ще се появи напролет на 2026 година

Като оставим странното име настрани, показаният първообраз се отличава с изчистен и аеродинамичен дизайн. По-важното е, че наподобява много по-готов за конвейра от Vision-S, който бе показан на CES преди три години. За страдание Sony Honda Mobility бе много спестовен откъм механически параметри.

Отличителна линия на автомобила е така наречен “media bar ” сред тънките фарове. Той играе роля на интерактивен екран, който може да изписва всичко: от името Afeela до анимации за климатичните условия. От Sony Honda Mobility подсказват, че тази характерност ще забележим и в серийния модел.

Единствените параметри, които бяха разкрити, са тези за размерите на автомобила. Прототипът Afeela е дълъг 4895 мм, необятен е 1900 мм и е висок 1460 мм. Междуосието му е цели 3000 мм. Това значи, че моделът е малко по-компактен от Mercedes-Benz EQE, който е дълъг 4994 мм и е с междуосие от 3119 мм. Прототипът стъпва върху 21-цолови колела с аеродинамични джанти.

Още за прототипа и Afeela четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР