Оставиха в ареста българина, откраднал близо половин милион лева от

...
Оставиха в ареста българина, откраднал близо половин милион лева от
Коментари Харесай

Оставиха в ареста банковия служител, откраднал близо половин милион лева от клиенти

Оставиха в ареста българина, откраднал близо половин милион лв. от клиенти. Той беше арестуван на 3 август при опит да напусне страната в посока Гърция.

Обвинен е за заграбване на 413 898 лв. от клиенти на банката, в която е работил последните 4 години като управител бизнес клиенти на непрекъснат трудов контракт.

Според съда изказванията, че се е готвел да напусне страната и да се укрие в Гърция са голословни. Наред с това обаче съдът счита, че е допустимо да се укрие, тъй като не живее на непрекъснатия си адрес и също по този начин е допустимо да напусне страната. Според съда има и заплаха от заличаване на документи по осъществените голям брой банкови интервенции - общо 65. Съдът намира за основателно настояването на Софийската градска прокуратура и дефинира мярка " задържане под стража ".

По данни на следствието парите са присвоени в интервала януари 2022 до края на юни 2023 година от общо шест лица.

Обвиняемият е подписвал подправени платежни нареждания и е превеждал парите в банкови сметки, до които има достъп.

Прокуратурата изиска мярка непрекъснато задържане под стража. Защитата изиска да не бъде почетено настояването на прокуратурата за най-тежката мярка и настоя за домакински арест.

Ако бъде приет за отговорен, българинът може да бъде наказан на отнемане от независимост за период от 10 до 20 години.

Защитата отхвърли тезата на обвиняването, че българинът е заловен при опит да напусне България с документи, които желал да укрие.

Според юриста му прокуратурата се базира на данни от беседи на две свидетелки от полицията с лице, което към този момент е с повдигнато обвиняване.

Когато полицейските чиновници влизат в дома му обвиненият си е бил у дома без желание да си приготвя багаж или да пътува, съобщи юристът. Затова и изиска домакински арест с електронно следене.

Обвиняемият съобщи, че няма желание да се укрие и дефинира като изрично невярни изказванията, че е имал желание да напусне страната. Обяви, че няма желание да попречва хода на делото.

Определението може да бъде обжалвано в 3-дневен период. Следващото дело е планувано за 10 август, оповестява Българска национална телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР