Основният мост между Царево и Ахтопол е рухнал и това

...
Основният мост между Царево и Ахтопол е рухнал и това
Коментари Харесай

Понтонен мост на пътя между Царево и Ахтопол ще бъде изграден до два дни

Основният мост сред Царево и Ахтопол е рухнал и това затруднява естественото прибиране на туристите от най-южните елементи на Черноморието.

До два дни на мястото ще бъде построен нов боен мост, само че за задачата до момента съществуващият би трябвало да бъде опустошен напълно, оповестява Българска национална телевизия.

“Първо би трябвало да се демонтира съществуващото оборудване и откакто се демонтира на неговото място ще се построи металното оборудване. Самото железно оборудване съставлява вид боен мост, който е на разнообразни сегменти. Сегментите ще се сглобяват тук, на място и ще се слагат с кран. Надяваме се в границите на днешния ден цялото оборудване да бъде превозено до тук, защото това са огромни извънредно тежки детайли, които се движат доста постепенно по пътната мрежа. Ако през днешния ден успеем да го докараме в целокупност тук, на следващия ден ще почне неговият монтаж. Амбициите са в границите на два до три дни да бъде инсталирано и да бъде пуснато придвижването ”, сподели Десислава Паунова, член на УС на АПИ.

Другият път, свързващ Царево и Синеморец, също е непристъпен поради сриването на моста при къмпинг „ Нестинарка “. Министерство на вътрешните работи и АПИ и Горското стопанство проведоха различен маршрут. Този път обаче е получерен и минава през гориста околност. Дълъг е към 57 км и се изминава за към 2 часа, в случай че по него няма натоварено придвижване. Освен това пътят е стеснен, заради което към този момент предпочитано се пуска придвижването от Ахтопол към Царево, а по-късно ще бъде разрешено придвижването в противоположната посока

От АПИ осигуриха техника и материали, с които да стартира възобновяване на моста при къмпинг “Нестинарка ”. Предупреждението е, че в началото придвижването ще бъде допустимо единствено за високопроходими коли.

Нормалното напредване от най-южните елементи на Черноморието към вътрешността на страната ще става по понтонния мост, който ще бъде построен.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР