Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж трябва да си плаща за

...
Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж трябва да си плаща за
Коментари Харесай

Асандж трябва да си плаща интернета и да чисти след котката си в еквадорското посолство, реши съд

Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж би трябвало да си заплаща за потреблението на интернет и за храната си и да чисти след котката си в еквадорското посолство в Лондон. Това реши съд в Еквадор. 
 Асандж получи еквадорско поданство
Тези условия са част от нови правила, наложени на Асандж от посолството. Те включват още да заплаща за прането на облеклата си и да почиства самичък банята си.

Той обаче реши да ги бори в съда, като разгласи, че тези нови правила нарушават негови " съществени права и свободи " и задачата им е да го накарат да напусне посолството. 

Съдът отхвърли жалбата на Асандж, като разгласи, че в случай че той желае да остане в посолството и съблюдава разпоредбите, може да остане колкото изиска. По думите на съдията наличието на Асандж в посолството до момента е коствало на Еквадор 6 млн. $.  

Адвокати на Асандж са решени да апелират. 

Джулиан Асандж откри леговище в посолството на Еквадор в Лондон през 2012 година, с цел да избегне екстрадицията в Швеция, където бе търсен за обвинявания за обезчестяване и полово посягане, които той отхвърля. Асандж се опасява, че в случай че бъде задържан там, ще бъде екстрадиран и съден в Съединени американски щати за публикуването през 2010 година на военни и дипломатически секретни документи.

През март еквадорското държавно управление спря интернета на Асандж, като го упрекна, че се меси във вътрешните работи на други страни. Еквадорските управляващи не прецизираха защо тъкмо става въпрос, само че се допуска, че повода са рецензиите му за ареста на някогашния каталунски сепаратистки водач Карлес Пучдемон.

След това обаче достъпът му до интернет беше отчасти възобновен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР