Основателят на Bloomberg Майкъл Блумбърг © Eduardo Munoz Още по

...
Основателят на Bloomberg Майкъл Блумбърг © Eduardo Munoz Още по
Коментари Харесай

Bloomberg и Reuters губят пазарен дял като доставчици на финансови данни

Основателят на Bloomberg Майкъл Блумбърг

© Eduardo Munoz Още по тематиката
Консорциум, воден от Blackstone, купува мажоритарен дял от финансовия бизнес на Thomson Reuters

Канадският пенсионен фонд и суверенният фонд на Сингапур ще съфинансират договорката
31 яну 2018
Blackstone договаря да купи мажоритарен дял от финансовия бизнес на Thomson Reuters

Сделката би оценила подразделението на 20 милиарда $
30 яну 2018
Bloomberg ще дава и консултантски услуги

Медийната група усеща тежестта на превъзходството на Гугъл и Фейсбук в рекламната промишленост
23 авг 2017
Bloomberg ще промени организацията си на работа във Вашингтон

Вместо два обособени екипа, които да се грижат за потребителските платформи и за бизнес клиентите, в този момент ще бъде образуван един, който да работи за другите платформи
24 авг 2015
Големи банки и фондове търсят опция на чат услугата на Bloomberg

Ще влагат 40-50 млн. $ в нов снабдител на програмен продукт.
4 авг 2014 Bloomberg и Reuters изгубиха част от пазарния си дял през 2017 година за сметка на по-малките снабдители на финансови данни, оповестява Financial Times. Това алармира за последователното преориентиране на световната финансова промишленост към по-малки, само че по-евтини анализаторски компании.

Проблемите

Разходите за данни, разбори и вести за финансовите пазари набъбнаха с 3.6% до рекордните 28.5 милиарда $ през 2017 година съгласно отчет на Burton-Taylor International. Макар че това е най-бързият ритъм на напредък от 2011 година насам, Bloomberg и Reuters, които дават профилирани данни на банкови институции, търговци и мениджъри, изгубиха част от пазарния си дял за сметка на по-малките конкуретни компании, които оферират услугите си посредством по-евтини уеб браузъри или програмен продукт.

Пазарният дял на Bloomberg се сви до 33.2% през предходната година от 33.4% през 2016 година, а делът на Reuters падна до 22.5% от 23.1%. За разлика от тях по-малкият съперник FactSet усили своя пазарен дял до 4.5% от 4.2%.

Тенденциите

Тенденцията допуска, че услугите на огромните анализаторски компании, в това число тази за чат, са по-малко привлекателни, защото огромните капиталови банки - главната потребителска база на доставчиците на данни, понижават разноските при продължаващия напън по отношение на рентабилността.

" Както Bloomberg, по този начин и Thomson Reuters нарастват по-бавно от общия пазар ", сподели Дъглас Тейлър, създател и шеф на Burton-Taylor, добавяйки, че е мъчно фирмите в размер на милиарди долари да порастват по същия метод като по-малките.

" В промишлеността за данни за финансовите пазари обаче има повече конкуренция, която е предизвикателство пред главните бизнеси на Bloomberg и Thomson Reuters ", сподели той.

Тейлър означи повишаване на търсенето на принадлежности, които спомагат за спазването на нормативната уредба, a услугите за ръководство на риска се дефинират като най-търсен артикул през 2017 година Много снабдители на данни, в това число Bloomberg и Reuters, са създали нови услуги за спазването на европейската инструкция Mifid II, влезнала в действие през януари.

" Mifid II несъмнено се е отразила върху разноските в сегмента за ръководство на вложенията в промишлеността ", сподели Тейлър. Въпреки свиването на пазарния дял приходите на Bloomberg набъбнаха с към 3% през предходната година до 9.4 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР