Още по темата: Здравко Димитров: Строим две нови училища в

...
Още по темата: Здравко Димитров: Строим две нови училища в
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Длъжници сме на младите таланти и...

Още по тематиката: Здравко Димитров: Строим две нови учебни заведения в Пловдив ВИДЕО Здравко Димитров: Пловдив може да догони София по заплати до 5 години Здравко Димитров: Властта е отговорност, работя почтено Здравко Димитров с първа кметска задача. Вижте от кого СПОРТНИТЕ ИМОТИ: "Колодрума " - нешлифованият елмаз на Пловдив СПОРТНИТЕ ИМОТИ: Пражката "О2 arena " връща инвестиция от 347 млн. евро за 10 години СПОРТНИТЕ ИМОТИ: "Колодрума " има потребност от професионален, а не партиен мениджмънт СПОРТНИТЕ ИМОТИ: Зала "Дунав " дочака избавителния ремонт СПОРТНИТЕ ИМОТИ: Световното по таекуон-до наля 3 млн. в градската стопанска система

Пловдив е дебитор на своите деца и млади гении, както и на огромните си първенци, споделя Здравко Димитров. Кандидатът на ГЕРБ за кмет има явен проект по какъв начин да върне спортната популярност на града. Когато приказваме за спорт, плавам в свои води, наясно съм с проблемите и знам по какъв начин да ги реша, безапелационен е Здравко Димитров. В последните 8 години бе свършена доста работа за базите - издигнати бяха две огромни зали - „ Колодрума “ и тази на Пловдивския университет. Изградени са десетки спортни стадиони по кварталите, фитнеси навън и комплекс на Младежкия център до Гребната база. Миналата седмица започва и построяването на съвременен състезателен комплекс на мястото на остарялата зала „ Дунав “. Към живот се върнаха залите " Строител " и " Олимпиада ", които бяха пред затваряне преди 10 години. Големите цели в този момент са възобновяване на стадион „ Пловдив “, строителството на втори гребен канал и олимпийския плувен комплекс „ Младост “. За да се случат обаче, са нужни доста пари. „ Има способи да ги осигурим. Знам това, тъй като към този момент съм го правил. Като регионален шеф помогнах за строителството на спортната зала на Пловдивския университет. Бяхме мощен тим в реализирането на този план. Първо осигурихме терена, а след това дружно с Христо Стоичков и управлението на университета направихме пътека до София, няколко пъти ходихме до премиера и финансовия министър, само че осигурихме парите “, спомня си Здравко Димитров. Базите ги има, ще изградим и тези, които липсват. Важно е по какъв начин обаче след това ще ги управляваме. Според него в това отношение „ Колодрума “ има големи запаси. Проектът на процедура не е приключен. Освен наложителната подготвителна зала, която е нужна за осъществяване на огромни шампионати, би трябвало да създадем по този начин, че залата да се трансформира в същински състезателен център. Имаме концепция там да изградим музей, в който да съберем цялата история на пловдивския спорт. Искаме да създадем хубаво място с дух, което да притегля хората, споделя Димитров.

Голямото предизвикателство съгласно него е по какъв начин да осъществим залите и стадионите с живот, да върнем децата в тях. Пловдив е град на гении - гените ни са същите, както в годините на най-големите спортни триумфи, тук са и треньорите, въздухът е същият. Трябва единствено да ги подкрепим, с цел да работят. Те си знаят по какъв начин да го създадат, убеден е претендентът за кмет.

„ Преди години имахме чудесно построена система в спорта и не знам за какво взехме решение да я реформираме. Нашия модел го изкопираха по целия свят, а ние го изоставихме. За огромен спорт би трябвало здрава основа, а там всичко стартира от работата с децата. Спортното учебно заведение е отличен образец за това. Другата седмица то ще чества 50-годишен празник. Няма друго учебно заведение по света, което да има 8 олимпийски първенци и над 160 медалисти от олимпиади, международни и европейски шампионати. Трябва да се върнем към модела и още веднъж ще сме най-хубавите “, уверен е Здравко Димитров.

Според него годините на застой за пловдивския спорт са отминали. „ Пловдив още веднъж има своите огромни първенци в лицето на волейболистките от „ Марица “. Баскетболният Академик Бултекс 99 също мери сили с най-хубавите. Успехите се завръщат и в самостоятелните спортове. Предизвикателството е по какъв начин да увлечем децата. Защото спортът ги прави биткаджии - здрави, дисциплинирани, виновни и работливи - неща, които оказват помощ през целия живот. Целта ми е всяко дете да спортува. Спортът по тази причина е обществен феномен, тъй като е наличен за всички хора, без значение от физиката им.

" В тази връзка имам концепция да възстановя ученическите игри по главните спортове. В момента те се организират официално. Програмите не са ефикасни и за доста от децата присъединяване в тях свършва с един мач или едно съревнование. Ще създадем градски шампионати по главните спортове с календар, сходен на професионалния - със срещи на разменено посещение и финали. Така децата ще могат да спортуват проведено през цялата година. За задачата ще подобрим взаимоотношението сред Общината, Общинския детски комплекс и спортните клубове.

Това ще е една от първите задания в региона на спорта, с които ще се заема, когато стана кмет, твърди Здравко Димитров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР