Осем награди Оскар ще бъдат връчени преди началото на телевизионното

...
Осем награди Оскар ще бъдат връчени преди началото на телевизионното
Коментари Харесай

8 награди „Оскар“ ще бъдат връчени преди началото на телевизионното излъчване на церемонията

Осем награди " Оскар " ще бъдат връчени преди началото на телевизионното лъчение на церемонията, която ще се състои на 27 март, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

По този метод уредниците се пробват да се преборят с падащия рейтинг, регистриран в последните години.

В писмо, изпратено до членовете на Академията за кинематографично изкуство и просвета, президентът ѝ Дейвид Рубин осведоми, че оценките за монтаж, дизайн на продукция, тон, грим и прически, истинска музика и трите награди за късометражни филми (документален, игрален и анимационен) ще бъдат раздадени преди началото на директното лъчение по телевизия Ей Би Си.

Така церемонията в спектакъл " Долби " в Холивуд ще стартира с един час по-рано от началото на телевизионното предаване. Представянето и изявленията на оповестените по-рано осем спечелили ще бъдат снимани и излъчени по време на тричасовото предаване онлайн. Рубин акцентира, че то ще обезпечи на всеки победител персонален " миг за приемане на " Оскар ".

Според него измененията са нужни за " бъдещото здраве " на най-престижните премиите в света на киното.

" Когато решаваме по какъв начин да продуцираме " Оскар " -ите, признаваме, че това е телевизионно шоу онлайн и би трябвало да дадем приоритет на феновете, с цел да увеличим ангажираността им и да запазим предаването витално ", написа в писмото си Рубин. " Това е значим фокус в полемиката от много време. Правим това, като в същото време помним какъв брой е значимо нашите номинирани да се насладят на прекарване, което се случва един път в живота. "

Възможността за евакуиране на някои от 23-те категории на " Оскар " -ите от телевизионното предаване се разисква от дълго време. През 2019 година Академията за кинематографично изкуство и просвета в началото планираше да излъчи на запис и в скъсен вид връчването на четири от премиите - за късометражен игрален филм, операторско майсторство, монтаж, грим и прически. Заради разнообразни реакции обаче концепцията отпадна дни преди шоуто.

Но рейтингите не престават да падат. Миналогодишното предаване, което претърпя съществени промени поради коронавирусната пандемия, притегли вниманието на едвам 9,85 милиона фенове - най-ниското отчитано равнище. През 2018 година феновете са 29,6 милиона.

Засили се натискът освен от дългогодишния сътрудник на " Оскар " -ите Ей Би Си, само че и в границите на Академията за кинематографично изкуство и просвета, която дълго време се съпротивлява на възможни промени.

Тази година церемонията ще има трима водещи - актрисите Ейми Шумър, Реджина Хол и Уанда Сайкс, откакто няколко години шоуто нямаше хазаин. Освен това по време на директното лъчение, продуцирано от Уил Пакър, феновете ще могат да гласоподават за обичания си филм в Туитър.

С смяната на церемонията премиите " Оскар " в известна степен ще замязят на оценките " Тони " и " Грами ", които също понижиха броя на наградите, раздавани по време на телевизионни излъчвания. Това обаче не спря спадовете в рейтингите. И " Тони ", и " Грами " означиха нови ниски равнища на зрителски интерес през 2021 година Появиха се изказвания, че никакви промени не могат да спрат тази наклонност.

Президентът на Академията за кинематографично изкуство и просвета Дейвид Рубин обаче даде обещание, че обновеното предаване ще бъде „ по-стегнато и по-наелектризиращо " поради смяната на категориите, както и че ще приключи с оповестяването на премията " Оскар " за най-хубав филм.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР