Организацията на страните износителки на петрол (OPEC) и нейните съюзници,

...
Организацията на страните износителки на петрол (OPEC) и нейните съюзници,
Коментари Харесай

Ето как OPEC+ се бори да стабилизира пазарите на петрол

Организацията на страните експортьорки на нефт (OPEC) и нейните съдружници, известни като OPEC+, интензивно се оправят с провокациите, с цел да подсигуряват стабилността на петролния пазар, съгласно изказванията на иракския министър на петрола Хаян Абдел-Гани.

Въпреки провокациите на международния пазар Ирак е решен да усили приходите си от нефт.

Абдел-Гани акцентира уговорката на министерството на петрола за увеличение на приходите от експорт на нефт, като уточни позитивното влияние на доброволните съкращения на производството, прилагани от OPEC+ от ноември насам. Тези ограничения помогнаха на страни членки като Ирак да реализират баланс сред търсенето и предлагането на нефт, допринасяйки за цялостната непоклатимост на пазара.

Майк Мюлер, началник на азиатския отдел на търговеца на първични материали Vitol, изрече съмнение, че OPEC+ би трябвало да резервира съкращенията на производството през цялата година заради непрекъснатия приток на нови доставки от страни като Съединени американски щати, Гвиана, Венецуела и Бразилия. Той призна, че въпреки OPEC+ да може да усили каузи си в производството, това ще изисква поредно придържане към съществуващите политики.

Решението от април 2023 година на ОПЕК+ за понижаване на добива на нефт с 1.2 милиона барела дневно включваше ангажимент на Саудитска Арабия за понижаване на добива с 500,000 барела дневно, продължен до декември 2024 година Освен това през юни Саудитска Арабия реализира в допълнение редуциране на добива с 1 милион барела на ден, в действие до декември 2023 година

Престолонаследникът и министър-председател на Саудитска Арабия, Мохамед бин Салман, удостовери уговорката на Кралството да поддържа стабилността на международния петролен пазар през декември 2023 година Той акцентира смисъла на петрола за стимулиране на международния стопански напредък, като изрази ентусиазма на Саудитска Арабия да развива и влага във всички енергийни запаси.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР