Опозицията поиска вот на недоверие заради “провал“ в сектор Енергетика“.

...
Опозицията поиска вот на недоверие заради “провал“ в сектор Енергетика“.
Коментари Харесай

Денков към опозицията: Ще ви разочаровам! Провалихте се, енергиен колапс няма да има

Опозицията изиска избор на съмнение поради “провал “ в бранш „ Енергетика “. Единственият неуспех го видяхме в опитите на опозицията да излъже народа, че идва енергиен апокалипсис. Ще ви отчайвам. Енергиен апокалипсис няма и няма да има. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков от трибуната на Народното събрание след разискванията по вота на съмнение в Народно събрание.
„ Защо се провали опозицията? Защото всички причини нямат нищо общо с истината. Правителството и Брюксел не затварят въглищни централи. Тези централи са под напън на пазара на сила поради навлизащите технологии. Базовите мощности ще бъдат обезпечени и подкрепени от страната още десетилетия напред “, безапелационен е той.
Той посочи, че към този момент се работи интензивно по внедряването на редица нови мощности. Има контракт и се работи по внедряването на два нови блока на АЕЦ „ Козлодуй “ всеки с по 1000 мегавата. Работи се по нов ПАВЕЦ с потенциал доста пъти над ПАВЕЦ „ Чаира “.
„ Няма никаква заплаха да затворим мощности, които са нужни за естественото действие на енергийната система. Обратно – България има късмет да остане експортьор на сила в прилежащите страни единствено в случай че промени софтуерните си мощности. Ако не го създадем, тогава ще има импорт на електрическа енергия “, акцентира още той.
„ Плановете не затварят централи. Те оказват помощ на районите да извършат прехода, който е неминуем заради смяната на технологиите по света. Ние ще подкрепяме хората и бизнеса, ще работим макар лъжите на опозицията и хората ще ни схванат и ще ни повярват “, увери министър председателят.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР