Операторите на телеком-мрежи се превръщат в дълготрайни партньори на автомобилната

...
Коментари Харесай

5G мрежите ще променят пазара на свързани автомобили


Операторите на телеком-мрежи се трансформират в дълготрайни сътрудници на автомобилната промишленост (снимка: CC0 Public Domain)

Броят на обвързваните транспортни средства, които се движат по пътищата по света, ще доближи 367 милиона през 2027 година За съпоставяне, чака се през актуалната година те да са към 192 милиона, съгласно ново изследване на Juniper Research.

Ръстът от 91% ще се дължи на напредъка както на ADAS (усъвършенствани системи за подкрепяне на водача), по този начин и на увеличението на опциите на информационно-развлекателните системи в автомобила. Огромна роля за смяната на пазара ще изиграят забележителните благоприятни условия за високоскоростна връзка с ниска инертност на 5G мрежите.

Juniper Research също откри, че операторите са от решаващо значение за „ отключването “ на нови сюжети на приложимост, като самостоятелно шофиране и надлежно по-активно потребление на информационно-развлекателни системи с огромни количества данни посредством 5G.

„ 5G може да разреши на автомобилните ОЕМ производители да подобрят преживяването в автомобила. На пазара на транспортни средства, който минава към електрически коли, подобряването на потребителското преживяване ще е от основно значение. Операторите играят сериозната роля в обезпечаване на смяната, гарантирайки надеждност “, споделя съавторът на проучването Ник Мейнард.
още по темата
По неговите думи, операторите последователно се трансформират в трайни сътрудници на автомобилния бранш, защото техните 5G мрежи бързо се уголемяват.

Проучването предвижда, че до 2027 година комерсиалните транспортни средства ще съставляват единствено 20% от обвързваните коли в международен мащаб. Дизайнът на този вид возила не употребява съгласуваност оттатък простите функционалности за незабавни повиквания и базовите осведомителни функционалности. Все отново това ще се трансформира, защото компаниите дават приоритет на опциите за следене и прецизна логистика.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР