IBM улеснява използването на модерни AI инструменти в разработката на

...
IBM улеснява използването на модерни AI инструменти в разработката на
Коментари Харесай

IBM отвори кода на ценни AI модели за кодиране


IBM улеснява потреблението на съвременни AI принадлежности в създаването на програмен продукт
(снимка: CC0 Public Domain)

IBM Research отвори изходния код на моделите на Granite Code Foundation, подготвени върху масиви от индустриални данни, за започващи компании и самостоятелни разработчици. Тези модели отговорят на условията на AI-базирани корпоративни приложения в разнообразни области, в това число интернет, университетски, програмиране, юридически и финансови.

Чрез обучаване върху масиви от индустриални данни, IBM подсигурява, че моделите са настроени към терминологията и информацията, използвана за тези браншове. Подобен метод разрешава на моделите да генерират осведомени отговори въз основа на опита в промишлеността.

Granite Code моделите отразяват визията на IBM за опростяване на процеса на шифроване благодарение на AI принадлежности, предопределени да оказват помощ на разработчиците да направляват в средата за разработка на програмен продукт.
още по темата
Моделите варират по мярка от 3 до 34 милиарда параметъра и са настроени за задания като генериране на код, поправяне на неточности, пояснение на кода и възстановяване на продуктивността при създаването на програмен продукт.

Granite Code моделите автоматизират рутинни и комплицирани задания, форсират процеса на разработка и разрешават на програмистите да се съсредоточат върху „ по-креативните и стратегически аспекти на построяването на програмен продукт ”, споделят от компанията.

Моделите са подготвени върху богатия набор от данни CodeNet, който включва 500 милиона реда код на повече от 50 езика за програмиране, както и кодови фрагменти и описания. Това образование оказва помощ на моделите да „ схванат ” и генерират код по-точно и дейно.

Чрез предложение на Granite Code модели с отворен код в известни платформи като GitHub, Hugging Face, watsonx.ai и RHEL AI на Red Hat, IBM цели да смъкна бариерата за потребление на съвременни AI принадлежности в създаването на програмен продукт.

Подходът на компанията уголемява достъпността на AI принадлежности и основава среда за разработчици с разнообразни равнища на умения и наличност на запаси. Това разрешава на започващи компании и самостоятелни разработчици да получат достъп до AI технологии наедно с огромните предприятия
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР