ООН отправи предупреждение, че светът не прави достатъчно за борба

...
ООН отправи предупреждение, че светът не прави достатъчно за борба
Коментари Харесай

ООН: Световните лидери не правят достатъчно за изпълнение на целите на климата

ООН насочи предизвестие, че светът не прави задоволително за битка с промените на климата. Само 24 от 193 страни са показали на организацията обновени проекти за климата, откакто дадоха обещание да създадат това на миналогодишната Конференция за изменението на климата в Глазгоу, Шотландия.

Миналата година три съществени парникови газа – въглероден диоксид, метан и азотен оксид – доближиха рекордно високи равнища в атмосферата, предизвиквайки съществено безпокойствие измежду научната общественост.
За тези три газа още веднъж счупихме нови върхове. Досега не сме забелязали действително усъвършенстване в атмосферата. През последните няколко години, да вземем за пример, виждаме блокиране в доста страни, където излъчванията на въглероден диоксид са намалели, само че заради дългата дълготрайност на живота не сме видели някакво усъвършенстване в действителната атмосфера.
Петери Таалас, общоприет секретар на Световната метеорологична организация

Докато световните температури към този момент са достигнали 1.2 градуса по Целзий над прединдустриалните равнища, отчетът на Организация на обединените нации осведоми, че опитите за битка с промените на климата са били незадоволителни за попречване достигането на температурите до жизненоважната стойност 1.5 градуса до края на този век. Световните водачи ще се срещнат още веднъж след по-малко от две седмици за идната конференция за климата – COP27 – в Египет.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР