Олимпийският шампион Франция и Черна гора си осигуриха място на

...
Олимпийският шампион Франция и Черна гора си осигуриха място на
Коментари Харесай

Франция и Черна гора се класираха за полуфиналите на Европейското по хандбал

Олимпийският първенец Франция и Черна гора си осигуриха място на полуфиналите на Европейското състезание по хандбал за дами кръг преди края на втората фаза от конкуренцията.

Французойките надвиха над Германия с 29:21 (13:9) в Скопие и с цялостен актив от 8 точки си подсигуряваха първото място в група 2. Така те не престават битката за четвърти следващ орден от континентален шампионат, като в серията завоюваха и единствената си купа до момента  през 2018 година на родна земя в Париж.

Черна гора завоюва трагично против Румъния с 35:34 (18:18) и си обезпечи второто място в групата с 6 точки. Двубоят беше доста оспорван, като румънките имаха задатък от 21:19 при започване на второто полувреме, само че с основна серия от 5:1 девойките на Бояна Попович обърнаха до 33:30 в своя изгода пет минути преди края и не позволиха да бъдат застигнати до финалната сирена.

Йованка Радичевич беше най-полезна за триумфа с 8 попадения, в това число и основното 24 секунди преди приключването на постоянното време за 35:33. Итана Гръбич също се разписа 8 пъти. За румънките, който останаха на последното шесто място в групата с 2 точки, изпъкна лидерката на състава Кристина Нягу с 9 попадения.

Черна Гора доближи до полуфиналите на Еврошампионат за първи път след 2012 година, когато завоюва златото в Белград.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР