Окръжният съд в Хасково остави в ареста 30-годишния Александър Велков

...
Окръжният съд в Хасково остави в ареста 30-годишния Александър Велков
Коментари Харесай

Александър, пребил до смърт възрастен мъж заради отказан заем, остава в ареста

Окръжният съд в Хасково остави в ареста 30-годишния Александър Велков Александров, упрекнат в убийството на 67-годишен мъж от село Гарваново. Мярката за неотклонение по искане на Окръжната прокуратура бе прегледана на съвещание по формираното през днешния ден частно наказателно дело по случая, съобщи Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Съдебният бранител на обвинения изиска по-лека мярка с претекста, че клиентът му е с чисто правосъдно минало, съдействал е на проверяващите органи, а и имал две дребни деца, за които да се грижи.

В хода на съвещанието стана ясно, че за двете деца на обвинения се грижи главно майка му, защото той постоянно отсъствал от вкъщи. Вземайки поради и събитието от осъщественото закононарушение и опита да се укрие, магистратите постановиха мярка " задържане под стража ", като тя може да бъде обжалвана пред Апелативен съд - Пловдив.



Александър Александров е обвиняем за това, че на 16 януари в хасковското село Гарваново, след зародил скандал поради отвод да му бъде даден паричен заем, е нанесъл голям брой удари по главата с тъп предмет на 67-годишния А.Н., който вследствие умрял. Мъжът бе открит в дома си от съседи.

След осъществяване на закононарушението, 30-годишният Александър опита да се укрие, само че бе открит и арестуван в Благоевград. Пред проверяващите органи и пред арбитър той бе направил цялостни признания. Убийството бе квалифицирано като осъществено с особена свирепост, за което законът планува наказване " отнемане от независимост " за период от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР