Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за опит за

...
Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за опит за
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва опит за убийство между бизнесконкуренти във Варна

Окръжната прокуратура във Варна управлява досъдебно произвеждане за опит за ликвидиране, осъществен през вчерашния ден, 23 април, сред двама мъже, които били съперници в бизнеса.

Около 21,15 часа през вчерашния ден вечерта бил получен сигнал за пукотевица на бул. „ Генерал Колев “ във Варна. Пострадалият – 29-годишният Боян Х., бил отведен в болничното заведение „ Света Анна “, където му е била осъществена животоспасяваща интервенция.

Младият мъж е с заплаха за живота.

Стрелецът – 40-годишният Айдън А., е бил арестуван за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Първо той напуснал местопроизшествието, само че след това се върнал назад. Днес той ще бъде притеглен като обвинен за закононарушение по член 116, ал.1, т. 6, по отношение на член 18, ал.1 от Наказателен кодекс – опит за ликвидиране по метод и със средства, рискови за живота на мнозина.

Стрелбата е осъществена след зародило сдърпване сред потърпевшия Боян и неговият другар Мехмед М. с Айдън. Мехмед и Айдън имали дюнерджийници. Помежду им постоянно възниквали разногласия, че единият „ краде “ служащите на другия.

Враждата им ескалирала в персонална злост и непоносимост до нощес, когато колите им се засекли на варненския централен бул., където е станал опитът за убийството на Боян.

Местопроизшествието е било посетено от окръжния и наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура във Варна, които дружно с проверяващите от ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна са направили оглед.

Иззети са оръжието на закононарушението – законно притежаван револвер „ Глог 17 “ от Айдън А., биологични находки и дактолоскопни следи.

Продължават дейните дейности по следствието.

Днес на взаимен брифинг окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Данаил Пашов дадоха детайлности по тежкото престъпно произшествие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР