Окръжна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем и задържа до

...
Окръжна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем и задържа до
Коментари Харесай

Задържан e млад мъж за убийството на 7-годишното дете в Момчилград


Окръжна прокуратура – Кърджали притегли като обвинен и задържа до 72 часа М. Г. Х. за убийството на 7-годишната Д.М., която бе открита мъртва сутринта на 17.12.2017 година в дома си в гр. Момчилград.

М.Г.Х. е упрекнат в това, че на 17.12.2017 година съзнателно е умъртвил малолетната Д.М., като убийството осъществено по изключително непосилен метод за жертвата, оповестиха от прокуратурата.

За закононарушението се планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвори без подмяна.

Задържаният е племенник на майката на детето и е имал ключ от жилището им, благодарение на който е проникнал в него в ранните часове на 17 декември 2017г.

Съдебно здравната експертиза е открила повода за гибелта на малолетната потърпевша – задушаване.

Все още не са направени заключенията на назначените от прокуратурата експертизи: сложна ДНК, дактилоскопна и физикохимична експертиза на материални доказателства и съдебно- техническа експертиза на приобщени по делото средства за мобилна връзка.

М.Г.Х. е направил признания.

От прокуратурата напомнят, че майката на умрялото дете е привлечена в качеството на обвинена за осъществено закононарушение за това, че на 16 - 17. 12.2017 година, като родител е оставила детето си без контрол и задоволително грижа и с това е основала заплаха за неговото физическо и душевно развиване. С. Ю. М. е арестувана с разпореждане на прокурор за период от 72 часа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР