Около 8 милиона превозни средства, 1/3 от които са товарни,

...
Около 8 милиона превозни средства, 1/3 от които са товарни,
Коментари Харесай

Русе има нужда от интермодален транспортен терминал

Около 8 милиона транспортни средства, 1/3 от които са товарни, минават годишно през Русе. Това постанова в града да бъде построен интермодален терминал. Какви са опциите за това разясниха през днешния ден специалисти от Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, Русенският университет и регионалната администрация.

Русе

Русе е избран за един от градовете, в които би трябвало да се построи интермодален терминал. Идеята е от години, само че планът беше замразен и отпадна от оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура ”. Необходимостта от оборудването обаче е осмислена още по време на Османската империя, разяснява ръководителят на катедра „ Транспорт ” в Русенския университет доцент Асен Асенов, като даде образец с построяването на първата железница у нас сред речното пристанище Русе и морското Варна.
доцент Асен Асенов - началник на катедра „ Транспорт ” в Русенския университет
„ Проучванията, които са правили от министерството, сочат, че с времето се чака да се усили товарният поток, надлежно броят на контейнерите и оттова да има нужда от развиване на интермодален превоз. По данни, които имаме от Агенция Пътна инфраструктура, в Русе влизат и излизат над 7.5 млн. транспортни средства. Около 70% от тях са леки коли, а останалото са товарни коли. Това е за 2016 година информация. ”
Бъдещият терминал за комбинирани транспорти, в който ще бъдат вложени най-малко 22 милиона евро, ще усъвършенства стопанската система в района, безапелационни са от регионалната администрация. Обсъждат се няколко подобаващи терена. Вариантите са той да бъде в региона на Свободна зона, летището, пристанище Изток или гара Разпределителна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР