Около 500 сигнала за изборни нарушения са подадени до 15,30

...
Около 500 сигнала за изборни нарушения са подадени до 15,30
Коментари Харесай

Ти броиш: Около 500 сигнала за изборни нарушения са получени до 15,30 часа

Около 500 сигнала за изборни нарушавания са подадени до 15,30 часа, оповестиха уредниците на Национална " Ти броиш ". Те прецизираха, че най-вече - 320, са подадени през мобилното приложение, над 100 - по телефона, а още над 60 - по други канали. 
Най-честото нарушаване, обвързвано с гласуването в чужбина, е отвод на СИК да допусне бранител на вота до изборното помещение. От " Ти броиш " обръщат внимание, че никой няма прамо да откаже достъп на тези лица, като ги приканиха да подават сигнали при сходни дейности.
 Сигналите за нередности при гласоподаване валят Сигналите за нередности при гласоподаване валят
Сигналите за нередности в изборния развой безусловно валят от разнообразни области в България, като координатори от партия ГЕРБ ги подават къ...
Друго нарушаване, което е постоянно докладвано, е неналичието на два печата на гърба на бюлетината. Това прави я прави невалидна, а вотът - нереален и гласоподавателите би трябвало да бъдат бдителни. Събощава се и за това, че при гласоподаване с машина този факт от време на време не се отбелязва в изборните описи, което също е неправилно.
Други нарушавания са свързани с проблеми с машинното гласоподаване. Във Велико Търново то бе спряно във всички секционни изборни комисии, в Добрич също имаше доста сигнали за проблеми. ЦИК обаче въпреки всичко реши там гласуването с машини да продължи. Други проблеми са свързани с многото недостатъци на устройства, оповестяват от " Ти броиш ". 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР