Около 450 хил. потребители поучават ваучери за храна всеки месец,

...
Около 450 хил. потребители поучават ваучери за храна всеки месец,
Коментари Харесай

450 хил. души у нас вземат допълнително ваучери за храна

Около 450 хиляди консуматори поучават ваучери за храна всеки месец, сочат данните на Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България. Ваучерната система включва над 10 хиляди обекта в цялата страна.

Това стана ясно по време на среща сред представители на асоциацията и вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова. Ваучерната система е в интерес на цялата стопанска система, а за бранш туризъм би била извънредно потребна, изключително в този толкоз сложен миг за бранша.

Отрасълът е извънредно обиден от пандемията, породена от COVID-19, и възобновяване му ще продължи и в идващите години, а сходна скица би подкрепила този развой, показаха от асоциацията. Вицепремиерът Николова сподели, че ваучерната система дава опция за подкрепяне и на туристите, и на бизнеса и сходна концепция може да откри поддръжка на Министерството на туризма. Представителите на асоциацията оповестиха за положителните практики и одобрения метод на работа при ваучерите за храна.

Те осведомиха, че би могло в къси периоди да бъдат създадени и профилирани ваучери за туризъм, като да вземем за пример бъдат включени единствено обекти и действия по Закона за туризма. Ваучерите могат да са с закрепен период на прилагане, като в случай че той е къс, ще има бърз и пряк резултат за стопанската система и бранш туризъм.

Според тях сходна концепция може да бъде подкрепена от редица работодатели, което ще подкрепи както тях и работещите, по този начин и бранша, който понесе доста вреди от разпространяването на ковид.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР