Охранителите от нямат обяснение защо са слезли от превозното средство

...
Охранителите от нямат обяснение защо са слезли от превозното средство
Коментари Харесай

Пред bTV говори охранител от обрания инкасо автомобил: Не сме действали с крадците


Охранителите от нямат пояснение за какво са слезли от транспортното средство и са влезнали в обект на огромна верига, оставяйки колата на паркинга начело. От инкасо автомобила са откраднати сред 300 хиляди и 400 хиляди лв..

„ Не сме работили дружно с крадците. Няма такова нещо. На 100% съм безапелационен “, споделя пред bTV единият от двамата охранители Ивайло Петров.

Снимка: Редакторски екип


Извършителите евентуално са следили инкасо автомобила, който преди обира е минал през банка и различен магазин. Вероятно причинителите са знаели, че на паркинга няма камери. Изгубено е и време след директно след обира.

„ Охранителите първо се обаждат на отговорника на компанията. Той отива на място, след което ни уведомяват нас, а след забавяне отиваме на място “, изясни старши комисар Цветко Нинов, шеф на ОД на МВР-Враца.

„ Съгласно закона и наредбата за такава активност в автомобила би трябвало да остане човек и автомобилът да е със разпален мотор “, добави той.

Снимка: bTV


Свидетели са дали изложение на едно от лицата. Проверяват се всички версии, както и самата охранителна компанията. Прокуратурата ревизира дали и автомобилът дава отговор на всички условия за сигурност – заключващи средства, аларми и видеонаблюдение.

Междувременно Враца беше блокирана. На входно-изходните артерии се ревизираше съвсем всеки автомобил и багаж. Според първичната информация крадците са се отдръпнали с автомобил от мястото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР