СподелиСлед разговори между финансовия министър Людмила Петкова, министъра на образованието

...
СподелиСлед разговори между финансовия министър Людмила Петкова, министъра на образованието
Коментари Харесай

Служебната власт отпуска 40,7 милиона лева за висшите училища, протести няма да има

Сподели
След диалози сред финансовия министър Людмила Петкова, министъра на образованието Галин Цоков и представители на синдикатите беше реализирана договореност за още 40,7 милиона лв. за висшите учебни заведения – това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър председател Димитър Главчев.

„ Заслугата е на синдикатите, както беше и първия път – 39 милиона, за които ви съобщихме оня ден, когато пък ви казахме, че ще бъдат продължени диалозите и вследствие на тези диалози можем да кажем, че има още 40,7 милиона лв., които ще бъдат разпределени “, посочи Главчев.

„ Преди няколко дни коментирахме с изключение на 39 милиона, които да бъдат дадени на университетския състав, надлежно да бъдат предоставени и спомагателни средства за увеличение на заплатите на администрацията. Тези 40,7 милиона лв. съставляват увеличение заплатите на администрацията – към 26 милиона, 5,8 милиона за диспропорции и надлежно 7,5 милиона за стипендии “, разясни служебният министър на финансите Людмила Петкова.

На 20 май няма да има митинг на висшите учебни заведения у нас, стана ясно на брифинга.

Преди изказванията в Министерския съвет обаче от Съвета на ректорите разпратиха позиция до медиите, в която показват, че университетите ще останат затворени в понеделник. „ Целта на митинга са действителни ограничения, вдишване на задължения и тяхното осъществяване “, показват те.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР