Огромен глобус с диаметър 6,5 метра ще се превърне в

...
Огромен глобус с диаметър 6,5 метра ще се превърне в
Коментари Харесай

Гигантски макет на земното кълбо става класна стая

Огромен глобус с диаметър 6,5 метра ще се трансформира в класна стая за дребните гости в eдин от огромните търговско-развлекателни центрове във Варна, оповестиха от пресцентъра. Необичайното учебно заведение – модел на земното кълбо, основан благодарение на сателитни фотоси, ще отвори порти в централното предверие на 20 април и ще посреща възпитаници до Деня на Земята, 22 април.

Интерактивните игри и занимания ще се организират в обособени серии с дълготрайност от 40-50 минути към и в самия глобус, където по едно и също време ще могат да влязат до 25 деца с учител или възрастен компаньон. Те ще стигат до „ земното ядро “ през скришен вход в Тихия океан.

Под формата на просветителни игри дребните откриватели на възраст от 7 до 14 години ще научат нови обстоятелства за устройството и географията на Земята, естествените науки, екологията. Интерактивната класна стая ще приема гости от 15 до 19 часа на 20 април (петък) и от 10 до 14 часа през уикенда. Желаещите да се включат в игрите и да влязат в глобуса следва да се запишат авансово на бюро „ Информация “ до 10 минути преди началото на всеки от „ образователните часове “.
Другата самодейност за Деня на земята е състезанието за рисунка на тематика “Моята планета”за деца сред 6 и 15 години. Експертно жури ще прави оценка творбите, а спечелилите на първите три места във всяка от възрастовите категории ще получат гифт карти за извършване на покупки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР