Официални данни показват, че броят на турските граждани, желаещи да

...
Официални данни показват, че броят на турските граждани, желаещи да
Коментари Харесай

Увеличава се броят на турските граждани, които искат да работят във Великобритания

Официални данни демонстрират, че броят на турските жители, искащи да работят в Обединеното кралство е повишен тройно за една година. Това е в внезапен контрастност с напускащите Острова жители на Европейски Съюз.

До месец юни в границите на година са били подадени 37 000 заявки за работа от турски жители, написа вестник " Дейли телеграф ", цитирайки държавни данни. Това повече от тройно нарастване с миналата година се изяснява с желанието на турците да се възползват от отлива на европейци след Брекзит. 

Главният редактор на издавания в Лондон турски вестник " Avrupa Gazette " Ватан Оз споделя, че спомагателен тласък за потока от турски жители е режимът на Ердоган. Според Ватан Оз доста по-съвременно мислещи хора като лекари и студенти не желаят да живеят повече в Турция и към 70 000 са напуснали страната за последните 5-10 години. Освен това във Англия, изключително в Лондон, има голяма турска диаспора, която от 40 000 през 1996 година, когато е дошъл Оз, през днешния ден е повишена до 700 000. 

Всичко това съответствува със завръщането на доста жители на Европейски Съюз по техните страни. Официалната статистика демонстрира, че поради референдума за Брекзит единствено напусналите поляци да вземем за пример са 150 000, като тяхната страна се радва на огромен стопански прогрес през последните години, отбелязва " Дейли телеграф ". Турски юрист в Истанбул, който оказва помощ на кандидатстващите, споделя, че въпреки и доста от молбите да са отхвърляни тендецията, е ясна: турците желаят да стъпят на английския пазар и да заменят европейците.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР