Официална Москва не е особено приказлива по темата Лукойл у

...
Официална Москва не е особено приказлива по темата Лукойл у
Коментари Харесай

Илиян Василев: Москва отправи залп към България през САЩ по темата Лукойл

Официална Москва не е изключително приказлива по тематиката " Лукойл " у нас по две аргументи: първата, че не желае да трансферира върху корпоративната глава на тази компания негативите на войната в Украйна и втората, че всяка дейна интервенция ще предизвика противоположна на мечтаните резултати. Това написа в собствен разбор Илиян Василев, енергиен специалист и политически анализатор, видя " Фокус " .

Качваме останалата част от разбора без редакторска интервенция:

Поводът е премахването на дерогацията върху горивата, които продава в Европейски Съюз и краят на доставките на съветски недопечен петрол, което би трябвало да стане след 1 март.

Изглежда търпението на Кремъл се изчерпва, още повече, че просторът за работа " на пользу Родину “ на тази единствена останала да работи в Европейски Съюз огромна съветска рафинерия /тази в Румъния е дълготраен " отпуск/ се свива и ще свива още по-драматично. Може да се одобри с огромна доза убеденост, че Москва насочи своето обръщение през медийната си артилерия от Съединени американски щати – " National Interest “, " Нашънъл Интерест “, която разгласява публикация на един чужд млад студент в някакъв американски лицей със заглавие " Българската енергийна рецесия може да предизвика обществено неодобрение “. Материалът е отдадена напълно на събитията към връзките сред " Лукойл " и българското държавно управление.

Трудно е на Русия да ангажира създател с по-висок престиж, за това прибягват до " научен “ създател, който разгласява освен в Нешънъл Интерест, само че и в Консерватор – все издания, които покриват медийно американски гласоподаватели, които поддържат Тръмп.

Нашънъл Интерест се свързва с Дмитрий Саймс, който се оказа един от най-големите пропагандни активи на съветските служби през последните пет десетилетия. Той сътвори и управлява в продължение на доста години американския Център за народен интерес, и неговото издание Нашънъл Интерест. Започва своята активност преди съвсем 50 години, като неофициален консултант на Ричърд Никсън, след което поучава Путин и Тръмп по двустранните връзки. След началото на следствието против Тръмп за връзките му с Путин, Саймс е изтеглен назад в Русия и сега се употребява за високо профилни пропагандни събития като Петербургския стопански конгрес и за телевизионни формати.

Въпреки насилственото си връщане в Русия, с цел да не бъде разпитван и съден в Съединени американски щати, Саймс и изданието не престават да се употребява с протекцията на тръмпистите и явно има да играе роля в идната акция на Тръмп, въпреки от отдалеченост. Наивно е да се счита, че този студент ще има достъп до национално издание без съответните подкрепи. Още по-малко, че изказаните от него отзиви са единствено негови персонални – нерде Съединени американски щати, нерде " Лукойл " в България.

Основните послания в публикацията, които могат се възприемат като послания на Путин:

На първо място, Русия следи деликатно дейностите на българските управляващи – изключително дейностите на данъчните и митнически управляващи, както и законодателната власт. Готови са да употребяват въздействието си, с цел да резервира този стратегически актив и да не допусне промяната на собствеността и ограничение на активността, най-малко до момента в който Тръмп пристигна на власт. Разчитат, че това ще разреши промяна в българската политика и прекъсване на натиска против " Лукойл ".

На второ място, показва се ослепителен антиевропейски подтекст – дейностите на българските управляващи, не са независимо решение на София, а са взети “диктата на Европейски Съюз. “ Цитат: " Еврофилските политици са известни с готовността си да пожертват националния суверенитет и да ангажират съответните си страни да поемат разноските за увеличение на икономическата причинност и разпространяването на демократичните полезности. Несъмнено обаче идва миг, в който националните жители губят самообладание към идеологическото старание на своите водачи. “

Трето, предизвестява, че може да дестабилизира пазара на горива за предизвикателство на обществено неодобрение, което допуска и възможност от по-резки дейности на " Лукойл " под напън на Кремъл.

Четвърто, публикацията дефинира основното острие на Русия в тези процеси – партията " Възраждане “ и в класическия фасон на съветските пропагандни центрове, ситуирани на Запад, анализът се прави от позиция на престорена угриженост да не би растежът на въздействие на тази партия, което е неизбежно съгласно публикацията, да трансформира България в пасив на политиката на Съединени американски щати и НАТО. Има и други послания и те би трябвало да бъдат разчетени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР