Офисът на компанията във Вашингтон вече е празен. Още по

...
Офисът на компанията във Вашингтон вече е празен. Още по
Коментари Харесай

Замесената в скандала с Facebook Cambridge Analytica прекратява дейността си

Офисът на компанията във Вашингтон към този момент е празен.

Още по тематиката
Фейсбук прави пряк съперник на платформата за запознанства Tinder

На годишната си конференция компанията разгласи новости, измежду които и опция за търкане на информация от външни източници
2 май 2018
Може ли Брюксел да ограничи подправените вести

Засега Европейската комисия не планува наложителни ограничения против разпространителите на дезинформация
26 апр 2018 Британската конуслтантска компания Cambridge Analytica, която беше забъркана в абсурда с обработката на потребителски данни на Фейсбук, и компанията майка SCL Elections Ltd, приключват активността си поради внезапен спад в бизнеса си.

Cambridge Analytica ще стартира произвеждане по неплатежоспособност и съобщи, че откакто e изгубила клиентите си и е изправена пред възходящи правосъдни такси вследствие на абсурда, оповестява Reuters. Решението влиза в действие неотложно, а процедурата ще се води във Англия.

" Cambridge Analytica се трансформира в обект на редица голословни обвинявания и макар напъните на компанията да отбрани името си бе оклеветена за активност, която освен е изрядна от законова позиция, само че е и необятно призната като общоприет детайл от рекламирането в интернет, както в региона на политиката, по този начин и в региона на търговията ", се споделя в изказването на сдружението.

Компанията попадна под напън поради това, че е употребила данни на клиенти от Фейсбук, с цел да окаже въздействие на президентските избори в Съединени американски щати и референдума за участието на Англия в Европейски Съюз. Скандалът докара до спад на акциите на най-голямата обществена мрежа в света и провокираха голям брой публични следствия в Съединени американски щати и Европа.

Британската компания е употребила информацията, с цел да направи профили на клиентите и да създаде програмен продукт, който съответно да дава на потребителите политически послания.

Проверките ще продължат

След известието от компанията регулаторът във Англия съобщи, че ще продължи следствията против нея.

" Ние също по този начин ще следим от близко всички компании, които ще я наследят, и ще използваме нашите пълномощия за одит, с цел да се подсигурява сигурността на обществото ", се споделя в изказване на Службата по информация (The Information Commissioner`s Office).

Cambridge Analytica беше основана през 2013 година в началото с фокус върху изборите в Съединени американски щати. След разразяването на абсурда компанията освободи шефа си Александър Никс, които в рекламни видеоклипове се хвалеше, че сдружението е в положение да повлияе на предизборните акции посредством подкупи, платени на политици и фиктивни полови истории.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР