Очаквам лавина от дела и недобра реакция от обществото.“ Това

...
Очаквам лавина от дела и недобра реакция от обществото.“ Това
Коментари Харесай

Мария Петрова: При задължителна ваксинация очаквам лавина от дела и недобра реакция на обществото

Очаквам лавина от каузи и недобра реакция от обществото . “ Това разяснява пред БНР специалистът по здравно право адвокат Мария Петрова по тематиката със наложителната имунизация.
В Италия и Франция медиците, която предстои на наложителна имунизация, сподели юрист Петрова. 

Сама по себе си тезата, че ще хвърляме ваксини, не е изискване някой да се имунизира , счита тя.

Относно предлагането на тласъци и рестрикции за имунизация Петрова съобщи, че от правна позиция е  доста необичайно да се обвързва със тласъци и рестрикции нещо, което не е наложително.

 Ваксинация в столичен мол Снимка: БГНЕС

Това, че не сме съумели като специалисти, лекари и общество да убедим някого, не може незабавно да бъде решавано по най-лесния метод, безапелационна е Мария Петрова.

„ Хайде в този момент ще ви дадем още 2 дни отпуск или 200 лв. над заплатата. Това е въпрос на свободен избор. Още по-страшното е когато този свободен избор бива по някакъв метод лимитиран или вземан под някаква рестрикция – примерно можете да работите в заведение за публично хранене, единствено и само целият личен състав е имунизиран. “

„ Нека да помислим трезво –  по този метод не покачваме доверието на обществото . Ние  или ги заплашваме, или ги „ купуваме “.

Специалистът по здравно право означи, че проблеми идват най-много от работодатели, които се пробват да принудят личния състав да се имунизира .

„ С утежняване на отношението към хора, които са една концепция по-резистентни в тази посока – дали по свои съображения, дали по медицински аргументи без значение. “
 Стойчо Кацаров Снимка: БГНЕС По друга гореща тематика - Мария Петрова посочи, че „ след свадите с трансплантациите, в този момент това тотално унищожава доверието сред лекари и пациенти “.
Източването на Здравната каса е закононарушение и документна машинация , посочи юрист Петрова. Според нея от „ Пирогов “ идват разнопосочни и объркващи сигнали.

Мария Петрова разяснява слагания знак на тъждество сред контрола и репресията и дефинира обстановката като „ грозна “.

 Медици стачкуват пред „ Пирогов “ в отбрана на отстранения шеф Асен Балтов Снимка: БГНЕС

Казусът „ Пирогов “ е забавен, тъй като съвсем няма болница, в която да не се случват документни измами, акцентира Петрова.

Документните закононарушения в лечебните заведения са всекидневие , акцентира Мария Петрова. По думите й нямаме електронно опазване на здравето и стандарт, по който да се води тази здравна документаци

„ И всеки във всевъзможен миг може да я подмени, допише, изгуби , да напише това, което той е решил за значимо и да пропусне друго “, изтъкна Мария Петрова.

Адвокат Петрова не изключва опцията да има фалшифицирани документи от „ Пирогов “ .

Детайлите на този проблем би трябвало да разяснява прокуратурата преди всичко , счита Мария Петрова.

„ Едно такова следствие ще е постепенно, ще е тегаво, само че отговори на всички тези въпроси, които обществото си задава, ще получим от прокуратурата. “

Петрова е на мнение, че като общество би трябвало да си дадем  ясна сметка за какво сме преди всичко по хоспитализации  и за какво финансираме единствено и само болничната помощ, а страда извънболничната.

„ Имаме изначално сбъркан механизъм. “

Цялото изявление с юрист Петрова и анкета на Здравка Маслянкова от Велико Търново слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР