Очаква се руският президент Владимир Путин да присъства на срещата

...
Очаква се руският президент Владимир Путин да присъства на срещата
Коментари Харесай

Президента на Русия ще участва на срещата на БРИКС

Очаква се съветският президент Владимир Путин да участва на срещата на върха на БРИКС в Южна Африка макар издадената от Международния углавен съд (МНС) заповед за арест.

На фона на догатките, че събитието може да се организира виртуално след издадената от МНС заповед за арест на Путин, Южна Африка увери , че срещата на върха ще се организира персонално, а не онлайн. Ставрос Никоалу, началник на Бизнес съвета на БРИКС, също удостовери, че всички държавни глави от петте страни от БРИКС ще участват на срещата през август.

По време на съвещанието на Бизнес съвета на БРИКС в Сандтон президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса се опълчи на слуховете за опцията за онлайн среща на върха, като съобщи недвусмислено, че тя ще се организира лице в лице.

Срещата на върха е планувана да се организира в Йоханесбург и най-малко 22 държавни глави към този момент са удостоверили наличието си.

Трябва да се означи обаче, че визитата на Путин към момента не е несъмнено заради издадената от Международния углавен съд заповед за ареста му по отношение на депортирането на украински деца. В случай на негово идване Южна Африка ще бъде задължена да го задържи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР