В Регламента на Европейския парламент и на Съвета относно събирането

...
В Регламента на Европейския парламент и на Съвета относно събирането
Коментари Харесай

Краткосрочното настаняване под наем в ЕС вече ще бъде много по-регулиран процес

В Регламента на Европейския парламент и на Съвета по отношение на събирането и шерването на данни по отношение на услугите за краткосрочно настаняване чартърен и за изменение на Регламент (ЕС) 2018/1724 се предлага съгласуван метод към процедурите за регистрация на лицата (домакините), предоставящи услуги по краткосрочно настаняване под наем; вменява се обвързване за обществените органи да поддържат уместно създадени процедури за регистрация; задължават се онлайн платформите, които оферират краткосрочно настаняване чартърен да споделят с обществените органи в страните членки съответни данни за активността на обектите; плануват се специфични принадлежности и процедури, които подсигуряват, че шерването на данни е безвредно, съобразено с Общия правилник по отношение на отбраната на данните и стопански дейно за всички участващи страни.

Процедурите за регистрация, които страните следва да ползват за местата за краткосрочно настаняване ще бъдат онлайн и ще разрешават автоматизирано и неотложно издаване на регистрационен номер. Регистрационните номера наложително се демонстрират от онлайн платформите. Те ще би трябвало да правят инспекции на инцидентен принцип дали домакините записват и демонстрират годни номера. Публичните органи ще могат да лишават краткотрайно регистрационните номера и да желаят от платформите да отстраняват обявите на домакините, които са в нарушаване.

Регламентът рационализира шерването на данни сред онлайн платформите и виновните държавни институции, като онлайн платформите ще би трябвало да им дават данни за броя на нощувките и броя на гостите един път месечно, по автоматизиран метод. За дребните платформи и микроплатформите се плануват благоприятни условия за отчитане на информация на всеки три месеца. За приемането и обработването на тези данни се основават „ Единни цифрови входящи точки ".

Повторното потребление на данните в систематизиран тип ще бъде за статистически информации за туризма, изготвяни от Евростат, както и за бъдещото европейско пространство за данни за туризма. С тази информация ще се подкрепи развиването на новаторски услуги, свързани с туризма.

Пресцентър на Министерството на туризма

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР