Обвиняемият за вчерашното убийство в Гоце Делчев има шест присъди,

...
Обвиняемият за вчерашното убийство в Гоце Делчев има шест присъди,
Коментари Харесай

Обвиняемият за жестокото убийство в Гоце Делчев има влезли в сила шест присъди, жертвата е с 15

Обвиняемият за вчерашното ликвидиране в Гоце Делчев има шест присъди, жертвата е с 15, стана ясно на брифинг на и.д. областен прокурор Евгения Стоянова, наблюдаващият прокурор Ирина Аспарухова и шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград ст. комисар Георги Кандев. 

Вчера в Гоце Делчев бе открит мъж с прободна рана в шията, а за убийството бяха арестувани двама души – мъж и жена. 

Извършителят с букви Н. С. е с богато престъпно минало, на лицето са осъществени осем полицейски регистрации в разнообразни ръководства на територията на цялата страна – Приморско, Несебър, Трявна, трето, четвърто и осмо районно ръководство на Столична дирекция на вътрешните работи, сподели ст. комисар Георги Кандев. Той е престъпно проявен по линия на обири, опиати, грабежи, регистриран е и като причинител на лека телесна щета, сподели още шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Благоевград. Той уточни, че обвиненият има влезнали в действие шест присъди, пет от които ефикасни. Изтърпявал е и наказване „ отнемане от независимост “ за три месеца в пандиза в Бургас през 2007 година, наложена от Районен съд – Царево за кражба. 

Жертвата на тежкото закононарушение също е престъпно проявен, стана ясно на брифинга. Привлечен е като обвинен за шофиране след приложимост на опиати, за непозволено присъединение към електропреносната мрежа. Жертвата има влезнали в действие 15 присъди, 14 от които издадени от Районен съд – Благоевград и една от Окръжен съд – Благоевград. Единадесет са ефикасните присъди, лицето е изтърпявало и наказване „ отнемане от независимост “ в пандиза в Бобов дол през 2019 година, бе посочено на брифинга. 

Второто обвинено лице – жена на 21 години с букви В. А. е арестувана един път в районното ръководство в Гоце Делчев през 2020 година Тя е известна на сътрудниците от полицията в Гоце Делчев като лице, което използва наркотични субстанции, само че до през вчерашния ден нямаше престъпни регистрации, сподели още ст. комисар Георги Кандев. 

Благодарение на бързата и ефикасна работа на органите на Министерство на вътрешните работи, осъществена под управлението на Окръжна прокуратура – Благоевград, доста бързо се стигна до причинителите и до привличането им в качеството им на обвинени, сподели и. д. областен прокурор Евгения Стоянова. 

До откриване на причинителите на закононарушението се е стигнало, откакто е открито че последната връзка на жертвата през мобилно приложение е с обвинената 21-годишна жена, с която са се разбрали да се видят на инкриминираното място, сподели пред публицисти наблюдаващият прокурор Ирина Аспарухова. По данни на правосъдния доктор, с нанесения на жертвата удар с нож в региона на шията е прерязана сънната артерия. 

Незабавно по-късно двамата обвинени са се отдалечили бегом от местопроизшествието, което е открито от видеозапаси на камери в региона, уточни прокурор Аспарухова. Двамата са се прибрали в населяваното от обвинената жилище в Гоце Делчев, укрили са ножа, с който е осъществено закононарушението, след което неотложно са взели първия рейс от Гоце Делчев за София в 04:00 часа сутринта на 2 август, няколко часа след осъществяване на закононарушението. 

Създадена е организация с Главна дирекция „ Национална полиция “, бранш „ Убийства “ и със Столична дирекция на вътрешните работи, с чиято помощ рейсът е спрян преди крайната дестинация, арестувани са двамата обвинени, след което са конвоирани до Благоевград, сподели още ст. комисар Георги Кандев, представена от Българска телеграфна агенция. 

По отношение на двамата е повдигнато обвиняване за ликвидиране, като мъжът е с обвиняване за ликвидиране, осъществено при условия на рисков рецидив. Двамата са арестувани до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор, като през днешния ден ще е импортирано искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “, което ще се гледа навън правосъдно съвещание през днешния ден от 16:30 часа в Окръжен съд - Благоевград. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР