Обследване, което да установи енергийната ефективност на уличното осветление, планира

...
Обследване, което да установи енергийната ефективност на уличното осветление, планира
Коментари Харесай

Обследват енергийната ефективност на уличните лампи във Варна

Обследване, което да откри енергийната успеваемост на уличното осветяване, възнамерява да организира Община Варна. Това излиза наяве от оповестената социална поръчка за избор на реализатор, който да организира изследването, научи Moreto.net.

Обследването е наложително по Закона за енергийната успеваемост. Следва да внесе изясненост по отношение на качеството на уличното осветяване, неговото създаване, употреба и поддръжка и доколко са спазени нормативните условия. При оценката на действителното положение на уличното осветяване в града и установяване ограниченията за повишение на енергийната успеваемост да се обследват нормите за бляскавост, отмереност на разпределението, заслепяване и други параметри, характеризиращи качеството на осветлението.

Благодарение на събраните данни Община Варна ще може да реализира възстановяване на качеството на уличното осветяване и обезпечаване на сходство със стандартите. Ще може да се осъществя повишение на енергийната успеваемост на системата за улично осветяване, понижаване на потреблението на сила, вследствие на това и понижаване на излъчванията парникови газове.

Избраният реализатор следва да предложи благоприятни условия за оптимално съкращаване на конфигурираната мощ на уличното осветяване за единица инвестиция, както и оптималната спестовност на електрическа сила за единица инвестиция. Трябва да предложи в отчета от обследването за енергийна успеваемост на системата за улично осветяване разновидности за въвеждане на нови системи и софтуерни решения, енергиен мениджмънт, адаптивно улично осветяване, умна система за ръководство на системата и да извърши относителен механически и стопански разбор на разновидностите.

Обследването за енергийна успеваемост на системата за улично осветяване включва петте региони на община Варна. В „ Одесос “ има конфигурирани 8036 осветители тела, от които 1124 са LED, „ Приморски “ - 10 396 тела, от които 1138 LED, „ Младост “ - 4315 тела, от които 244 LED, „ Владиславово “ - 3097 тела, от които 325 LED и регион „ Аспарухово “ 31 195 тела, от които 4592 LED.

Прогнозната стойност на оповестената поръчка е 28 075 лв. без Данък добавена стойност.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР