Общият брой на заразените с коронавирус в Южна Корея надхвърли

...
Общият брой на заразените с коронавирус в Южна Корея надхвърли
Коментари Харесай

COVID-19 удря Южна Корея с нова сила

Общият брой на инфектираните с ковид в Южна Корея надвиши 10 милиона, или близо 20% от популацията, оповестиха управляващите в сряда, на фона на възходящия брой тежки случаи и умряли, които претрупват лечебните заведения и погребалните домове в цялата страна, предава Ройтерс.

Страната се бори с рекордна вълна на COVID-19, провокирана от мощно заразния вид " Омикрон ", само че все пак страната анулира тогавашните си нападателни старания за следене и карантиниране и облекчи рестриктивните мерки за обществено разграничаване.

Корейската организация за надзор и предварителна защита на болесттите (KDCA) регистрира 490 881 случая за вторник, вторият най-голям дневен брой, откакто бе доближат връх от 621 205 на 16 март.

Коефициентите на заразяване и смъртност в страната към момента са надалеч под тези, регистрирани на други места по света, макар че съвсем 87% от нейните 52 милиона поданици са изцяло имунизирани, а 63% са получили и бустерна доза.
 Фаучи не чака нов Коронавирус скок в Съединени американски щати
Фаучи не чака нов Коронавирус скок в Съединени американски щати

Въпреки скока в Европа и Азия

Но броят на смъртните случаи съвсем се е удвоил единствено за към шест седмици, като дневните смъртни случаи доближиха 429 предишния петък.

Правителството в понеделник инструктира 60-те крематориума в цялата страна да работят с удължено работно време.

Броят на сериозно болните пациенти се движи над 1000 през последните две седмици, само че може да нарасне до 2000 при започване на април, предвижда различен чиновник на здравното министерство Парк Хян.

Към сряда към 64,4% от леглата в отделенията за интензивно лекуване са заети, спрямо към 59% две седмици по-рано.

" Медицинската система е под забележителен напън, макар че към момента работи в управляем диапазон ", сподели Парк на брифинг в сряда.

" Ще се съсредоточим повече върху високорисковите групи отсега нататък и ще вършим непрекъснати инспекции, с цел да подсигуряваме, че няма " слаби места ", " споделя Парк.

Китай също се бори с невиждана от две години вълна на COVID-19 и страната затвори още веднъж няколко града и се постанова да премисли своята тактика за нулева приемливост към ковид или да тръгне още веднъж към затварянме на стопанската система си като напролет на 2020 година.
 Китай затвори още един 9-милионен град поради COVID-19
Китай затвори още един 9-милионен град поради COVID-19

Страната записва над 4000 нови случая на коронавирус
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР