Общинският съветник от София Ваня Григорова ще е водач на

...
Общинският съветник от София Ваня Григорова ще е водач на
Коментари Харесай

Ваня Григорова се оказа начело и на листата за европейските избори

Общинският консултант от София Ваня Григорова ще е лидер на две листи на идните избори - тя е претендент както за депутат, по този начин и за евродепутат.

Григорова ще води листата на коалиция " Солидарна България ", в която влизат " Изправи се.БГ " на Мая Манолова, " Българска левица " и " Обединена социалдемокрация ". Формацията се записва за присъединяване в парламентарния избор, а по-късно денем се чака да се яви в ЦИК, с цел да се записват публично и в изборите на членове на Европейския парламент.

През април общинският консултант удостовери, че има проекти да се яви като кандидат-депутат. Тогава в изявление пред bTV тя отхвърли изказванията, че може да бъде номинирана за евродепутат, защото за нея " националните избори са доста по-важни от европейските ".

Сега обаче Григорова е освен лидер в 25-и МИР в София, само че е първа и в евролистата на " Солидарна България ". Тя изяснява решението с това, че обединението би трябвало да покаже " единение и синхрон сред политиката, която ще водим на национално равнище, и тази на европейско ".

Водач на листата на групировката за парламентарните избори в 23-и МИР София ще е Мая Манолова, а в 24-и МИР - историкът и учител в " Софийския университет " доцент Александър Сивилов.

Днес е крайният период, в който партиите, обединенията и инициативните комитети вършат оферти до Централната изборна комисия (ЦИК) за регистрация на кандидатски листи в изборите за членове на Европейския парламент. Същият е и срокът за регистрация за присъединяване в изборите за народни представители.

През деня се чака своите регистрации на листи да внесат от " Продължаваме промяната-Демократична България ", ГЕРБ-СДС и " Левицата ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР