Общинският съветник от Кауза България Румяна Толова заради единствената улица

...
Общинският съветник от Кауза България Румяна Толова заради единствената улица
Коментари Харесай

Общинска съветничка: Време е Общината да изключи автопилота и да започне реално да решава проблемите на хората

Общинският консултант от " Кауза България " Румяна Толова поради единствената улица там. Преди месец тя публично насочи към градската администрация четири съответни въпроса: 

- Предвидено ли е построяването на нова улица от бул. " България " посока жилищен комплекс " Марица Гардънс " и към занапред плануваните за строителство здания в региона?

- Къде ще се намира тази улица?

- Кога се възнамерява да бъде построена тази улица?

- Кога ще бъде стартирано построяването на мост над река Марица, който беше плануван в този регион?

Ето и отговора на община Пловдив, подписан от зам.-кмета по строителство:

Движението в горепосочения от Вас регион дава отговор на Генералния проект за организация на придвижването на град Пловдив, настоящ към сегашния миг.

Същият е утвърден със Заповед № 190А-2561/25.10.2019 година от кмета на Община Пловдив и е оповестен на формалната интернет страница на Община Пловдив.

В Община Пловдив няма постъпили капиталови планове за създаване на нова улица и мостово оборудване за интервала 2022 година - 2024 година в посочения регион.

" Отговорът на господин Райчев е, меко казано, чудноват. Той освен не ме удовлетворява, той буди неразбиране със своята непросветеност. Струва ми се, че господин Райчев цели единствено отблъскване на номера и не демонстрира предпочитание за решение на казуса.

Твърдениено, че придвижването в региона на комплекс " Марица Гардънс “ дава отговор на Генералния проект за организация на придвижването в Пловдив е неопределено към сегашния миг. Планът е утвърден през октомври 2019 година и от отговора осъждам, че зам.-кметът не вършиме разлика с придвижването, строителството и населяването на региона преди и в този момент.

Още повече, че въпросът касае създаване на улица,а не регламентиране на придвижването по съществуващата. Като заместник-кмет към този момент 3 години би следвало да разграничава тези две неща. Учудена съм и от отговора, че в Община Пловдив няма постъпило капиталово желание за създаване на улица и мост. Кого чакаме да ги построи?

Постоянното прекачване на отговорност към трети, неразбираеми лица демонстрира липса на политическа посока и визия за ръководство. В края на третата година от този мандат е време да се изключи автопилотът и да стартират действителни дейности за решаването на проблемите на хората. А заради неналичието на синхрон сред другите структури на Общината, те стават от ден на ден ", изясни на собствен ред Толова.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР