Общински съвет-Бургас даде зелена светлина“ за кандидатстването на Професионалната гимназия

...
Общински съвет-Бургас даде зелена светлина“ за кандидатстването на Професионалната гимназия
Коментари Харесай

Гимназията по програмиране в Бургас се разраства в цял кампус

Общински съвет-Бургас даде „ зелена светлина “ за кандидатстването на Професионалната гимназия за компютърно програмиране и нововъведения за разпределяне на средства за изграждан е на Център за високи достижения в професионалното обучение и образование.

Докладната бележка на зам.-кмета Йорданка Ананиева бе призната с цялостно болшинство в локалния парламент – 44 позитивни гласа от 44 дали своят вот съветници.. 

Идеята е базата да се трансформира в кампус , който е без аналог за България, стана ясно по време на днешните диспути, които този път минаха без разногласия. 

Кметът Димитър Николов подсети, че сега над половината от учениците в гимназията не са от Бургас , като единствено тези от Варна са към 10%. Това е по този начин, защото приемът в образователното заведение е въз основата на резултат от положен изпит, а не на са отседналност. Поради тази причина е належащо да бъде обезпечена леглова база за тези възпитаници , защото тя сега е незадоволителна. 

Сградата ще бъде на четири етажа , като в нея ще има зона за образование и зона за обитаване. Зоната за образование ще включва многофункционална зала за образование и за осъществяване на извънкласни действия за 99 седящи места на първия етаж и по две класни стаи с обслужващи пространства на всеки от останалите етажи.

Общежитието ще бъде в независима зона с четири етажа със стаи за 32 възпитаници и партер със стълбище и асансьор. Освен строителство на новия корпус, планът планува още безплатна доставка и монтаж на съоръжение и обзавеждане на Центъра за високи достижения.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР