Община Враца е кандидатствала пред правителството за средства за цялостен

...
Община Враца е кандидатствала пред правителството за средства за цялостен
Коментари Харесай

Театърът във Враца чака 100 000 лв. за ремонт на покрива

Община Враца е кандидатствала пред държавното управление за средства за повсеместен ремонт на покрива на Драматично-кукления спектакъл, оповестиха от общината.
Покривът на храма на Мелпомена бе изцяло срутен след миналия през февруари над града ураганен вятър. Освен него изцяло изкъртена бе и дограмата и прозорците на втория етаж на постройката. Още на идващия ден във Враца дойде зам.-културния министър Румен Димитров, с цел да огледа провалите в театъра. Той се срещна с кметското управление и разискаха разновидността за неотложно възобновяване на вредите. Димитров увери и от името на министър Банов, че Министерство на културата ще спомага по всички вероятни способи за бързото решение на проблемите.
Нанесените вреди по панорамните прозорци възлизат на 13 000 лева Многократно повече обаче са нужните средства за цялостното възобновяване на покривната структура на културната институция. В ремонтните действия би трябвало да се вложат близо 100 000 лева, безапелационни са специалисти.
„ Очаква се в разгара на лятото да започват същинските действия към обновяването на покрива “, заяви шефът на театъра Анастас Попдимитров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР