Общата печалба на големите индустриални компании в Китай за 10-те

...
Общата печалба на големите индустриални компании в Китай за 10-те
Коментари Харесай

Печалбата на големите китайски промишлени фирми излетя нагоре

Общата облага на огромните индустриални компании в Китай за 10-те месеца (януари-октомври) на 2021 година се е нараснала с 42,2% на годишна база и доближи 7,16 трилиона юана, по данни на Държавната статистическа работа. Това заяви китайската организация " Синхуа ", представена от Investing.com.

Значителният ритъм на напредък на индикатора обаче продължи да се забавя за осми следващ месец.

Като огромни промишлени предприятия китайската статистика дефинира компании с годишни доходи от над 20 млн. юана (3,1 млн. долара).

Печалбата единствено на държавните промишлени предприятия за интервала януари-октомври нараства със 74,2% на годишна база, а на частните - с 30,5%.

Повишение на облагата е регистрирано в 32 от общо 41 бранша. От тях най-впечатляващ е растежът на общата облага на производителите на петрол и газ, при които индикаторът " излетя " с 263% на годишна база. Общата облага на въглищния бранш скочи с 210%, представителите на черната металургия записаха повишаване на облагата за интервала на годишна база със 132%, а при цветната металургия растежът е със 162%.
 Китай взе короната на Съединени американски щати за най-богата страна света
Китай взе короната на Съединени американски щати за най-богата страна света

За 20 години благосъстоянието на Китай е повишено до 120 трилиона $

Спрямо интервала януари-октомври на предпандемичната 2019 година, в този момент общата облага на огромните промишлени предприятия в Китай нараства с 43,2%. Средният годишен ритъм на приръст за последните две години в бранша е 19,7%, сочат данните на Държавната статистическа работа.

Само за октомври тази година, облагата на водещите предприятия на Китай набъбна с 24,6% на годишна база, до 818,74 милиарда юана. Темпът на напредък на индикатора се форсира спрямо покачването от 16,3% за септември.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР