Обрат по случая с прокурорския син от Перник. След серия

...
Обрат по случая с прокурорския син от Перник. След серия
Коментари Харесай

Обрат по случая с прокурорския син: Васил Михайлов остава в ареста


Обрат по случая с прокурорския наследник от Перник. След серия репортажи по bTV и инспекции на институциите Васил Михайлов се връща назад в ареста. Това реши дефинитивно Софийският градски съд.

31 октомври, пет дни, откакто Васил Михайлов е пуснат под домакински арест получаваме сигнали, че е нарушавал мярката си. Посещаваме го пред дома му. В изявление, взето от терасата му, той сподели, че е излизал от у дома и е ходил даже на дискотека.

Пред камерата ни за първи път Михайлов призна, че е нанасял побои, само че не посочи над кого тъкмо. След тези думи последва незабавна инспекция на правосъдното министерство, която откри, че проследяващата гривна му е поставена със забавяне от денонощие.

Запис от камера, с който bTV разполага, демонстрира, че Михайлов е бил на открито.

На първа инстанция съдът реши, че няма безспорни доказателства за нарушение на мярката. Софийският градски съд през днешния ден реши противоположното.

„ Понякога се случва публичното мнение да победи правото. Друго не мога да кажа “, съобщи бранителят му юрист Христо Ботев.

Часове след решението на съда, екипи на Съдебната защита водиха Васил Михайлов от вкъщи му в Перник назад в ареста. Продължават инспекциите на правосъдното министерство има ли чиновници от Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “, които не са си свършили работата.

Миналата седмица основния прокурор Иван Гешев прикани прокурора Бисер Михайлов, татко на Васил Михайлов, да подаде оставка. Той обаче не е подал такава и продължава да върви на работа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР