Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното

...
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното
Коментари Харесай

Украинските сили са отбили 102 атаки през последното денонощие. Зеленски съобщи за сериозни руски загуби

Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие. 

Според последната информация от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, украинските сили са отбили 102 офанзиви през последното денонощие. Руските сили са траяли настъпателни интервенции в регионите на Лиман, Бахмут, Авдеевка и Шахтьорск.

В известието се споделя, че съветските сили са нанесли три ракетни удара, в това число по гражданска инфраструктура в Солвянск, осем въздушни удара и 49 ракетни офанзиви.

Около Купянс и Лиманск съветските сили не престават да се пробват да пробият украинската защита с офанзиви в няколко региона и артилерийски обстрел. В актуализацията се твърди, че съветските сили „ не престават да плячкосват краткотрайно хванати територии “.
Зеленски заяви за съществени съветски загуби на бойното поле
Руските сили са изгубили над 1100 души в боевете за Бахмут от понеделник, съобщи през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

„ За по-малко от една седмица, считано от 6 март, ние успяхме да убием повече от 1100 противников бойци единствено в бахмутското направление, необратими загуби за Русия, тъкмо там, близо да Бахмут “, сподели Зеленски в обичайното си вечерно видеообръщение.

Той добави, че Русия е понесла и 1500 души „ санитарни загуби “, т. е. бойци, които са потърпевши толкоз тежко, че няма да могат да вземат участие в по-нататъшни военни дейности.
Сведенията за хода на военните дейности в региона на Бахмут са спорни
Град Бахмут в Донецка област, Източна Украйна, става сцена на най-ожесточените сражения от началото на войната преди повече от една година. Всяка от двете страни в спора твърди, че другата е изгубила там хиляди бойци.

Институтът за проучване на войната, основан във Вашингтон мозъчен концерн, допусна през днешния ден, че съветската атака за завладяване на украинския град буксува.

Командващ украинско военно поделение в това време сподели, че до цялостното обграждане на Бахмут от съветските сили остават не повече от четири километра. По улиците на града към този момент се водят сражения, съобщи Денис Ярославски в ефира на украинската телевизия „ Еспресо ТВ “.

Вчера създателят на съветската частна военна компания „ Вагнер “, която играе основна роля в съветската атака, Евгений Пригожин сподели, че неговите бойци към този момент са единствено на 1,2 километра от административния център на Бахмут. Той описа, че „ съперникът се бори за всеки метър (земя), и колкото повече се приближаваме към центъра на града, толкоз по-тежки стават боевете, толкоз повече артилерия (стреля) по нас, толкоз повече танкове “.

„ Ние обаче вървим напред, и ще продължим да вървим напред, и няма да посрамим славата на съветското оръжие “, даде обещание шефът на частната военна компания.

Източник: БТА/ “Гардиън “
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР