Обичате ли да слагате всички продукти в хладилника, за да

...
Обичате ли да слагате всички продукти в хладилника, за да
Коментари Харесай

Не дръжте в хладилника тези храни, съсипвате ги

Обичате ли да слагате всички артикули в хладилника, с цел да запазите свежестта и усета им за по-дълго време? Хубаво е да знаете обаче, че някои храни не се нуждаят от ледник. Те се съхраняват по-добре и за по-дълго отвън него и това резервира вкусовите им качества. Те са:

Авокадо

За да остане вкусно и свежо, го съхранявайте на изсъхнало и проветриво място. В хладилника то се спаружва и може да мухляса.

Краставици

Когато са свежи, те се скапват доста бързо в ледник. Само за няколко часа съумяват да се омекнат и да изгубят усета си.

Сух лук

В хладилника той може да развие мухъл, тъй като се нуждае от циркулация на въздух. За това е по-добре да стои на изсъхнало място.

Картофи

Ниските температури в хладилника ще разградят нишестето в картофите и ще скапват усета им, за това по-добре ги дръжте на изсъхнало място!

Банани

На тях им е потребност умерена температура, с цел да узреят, а в хладилника ще останат зелени. От друга страна, в случай че към този момент имат кафяви петна, хладилникът ще форсира процеса на изгниване, поради неналичието на вентилация.

Патладжан

Като извънредно сензитивен към ниските температури, ледник елементарно скапва усета на патладжана.

Чесън

Също като със сухия лук е най-добре да го държите в кошница за по-добра циркулация на въздуха и да запазиш усета и качеството му с месеци.

Босилек

В студеното той бързо всмуква близките миризми от хладилника и ще изсъхне. Най-добре е да го натопите в чаша вода на стайна температура.

Домати

В студената среда на хладилника те бързо губят аромата и вкусовите си качества, които не можете да компенсирате с никакви маринати.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР