Нямаше как човек да не отвори вестник преди 20 години

...
Нямаше как човек да не отвори вестник преди 20 години
Коментари Харесай

Помните ли фараона Иво Недялков? Той успя да измами над 5000 човека за 130 млн. лв., ето какво прави сега

Нямаше по какъв начин човек да не отвори вестник преди 20 години и да не попадне на името на Иво Недялков. Бившият офицер от Държавна сигурност измами тъкмо 5253 души за крупната сума от 129 386 850 остарели лв.. Хората бяха завлечени посредством инвестиции в основаната от него финансова пирамида „ Ийст Уест интърнешънъл холдинг груп “.

Точно и по тази причина бързо на Недялков му се лепна прякора Фараона. Разследването и делото против него не престават общо цели 13 години.  През 1997 година е екстрадиран от Франция, а през 2004 година Софийският градски съд издава присъда за седем години затвор. По делото са разпитани над 5000 очевидци, от тях 70 са призовани и в съда.

През 2005 година апелативният съд го оправдава заради липса на доказателства. По искане на основния прокурор Борис Велчев делото е обновено от Върховния касационен съд. През 2009 година присъдата му е анулирана за повторно, само че Върховен касационен съд отново връща делото. През май 2010 година е приет за почтен за трети път. Получава обаче пет години затвор за длъжностно заграбване. Тъй като към този момент е лежал в ареста 2 години и 2 месеца му остават 2 години и пет месеца – изкарва ги в общежитията в Казичане.
 Помните ли фараона Иво Недялков? Той съумя да измами над 5000 индивида за 130 млн. лева, ето какво прави в този момент

Днес Иво Недялков е съветник на европейски и американски компании

Освен това приготвя монография по тематиката за практическите проблеми пред контракта за франчайза. „ Винаги съм бил в консултантския бизнес. Това съм специализирал в края на краищата. Живея обикновено, нямам защита, нямам и водач дори. Дори не карам. Жена ми ме оставя с Хондата ни в офиса, вечер ме прибира. А в офиса заставам по 12 часа “, изяснява Недялков.

И има лично пояснение за естествения си живот: „ Какво ли не съм видял? Имах две чейнджбюра в София. Внасях всичко, от – до: запалки, гримове, чорапогащи, всичко се купуваше на секундата.

От разликата в курса падаха доста пари. Каниха ме в Г-13, сядаха на маса и разделяха бизнеса. На теб – енергетиката, на теб – производството, на теб – застраховките. Предупредиха ме – идвай, другояче ще те съсипем. И тъкмо по тази причина мисля, че пандизът ми оказа помощ да не съм измежду убитите милионери. Но ме избави и това, че в никакъв случай не съм влизал в никакви обединявания “, счита Недялков.
На фотографията: Иво Недялков излиза от пандиза

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР