Няма пострадали българи, издадено е предупреждение за „Крайна опасност“Петима души

...
Няма пострадали българи, издадено е предупреждение за „Крайна опасност“Петима души
Коментари Харесай

Експлозия в химически завод в Леверкузен, има изчезнали и ранени

Няма потърпевши българи, издадено е предизвестие за „ Крайна заплаха “

Петима души са в неопределеност, а няколко са ранени след детонация, която раздруса индустриалния парк в град Леверкузен в западната част на Германия, а жителите на околните региони са помолени да останат в домовете си, предава Euronews.

Експлозията е станала в 9:40 ч. локално време (10:40 часа българско време), причинявайки пожар в хранилището за гориво в „ Хемпарк “, промишлен парк за химически компании, в това число „ Байер “ и други, заяви операторът на „ Хемпарк Курента “.



Няколко чиновници са ранени, като минимум двама са съществено ранени, а петима са в неопределеност, обявиха от компанията „ Курента “ и прибавиха, че към момента не е ясно какво е предизвикало детонацията и последвалия пожар.

Полицията помоли поданици на околните региони да останат на закрито и да държат вратите и прозорците затворени. От химическата компания предизвестиха, че би трябвало да се изключат и климатичните системи, като в същото време се правят измервания на въздуха към площадката за вероятен отровен газ.

Няколко близки автомагистрали бяха затворени и полицията съобщи, че водачите би трябвало да употребяват обиколни пътища.

Няма данни за потърпевши български жители при детонацията, оповестиха от българското външно министерство.

По информация на генералното ни консулство във Франкфурт на Майн Федералната работа за гражданска отбрана и помощ при бедствия е издала предупредително равнище „ Крайна заплаха “ и всички, които са навън, да се приберат по домовете си. Официалното предизвестие за заплаха визира и град Солинген - в районите Ауфдерхьое и Олингс.

Улиците към индустриалния парк в Леверкузен са затворени, а също и елементи от автомагистралите 1, 3 и 59.

По информация на полицията при случая има ранени, удостоверяват и от Министерство на външните работи.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР