Няма друга алтернатива, независимо какво предлага държавата, освен да се

...
Няма друга алтернатива, независимо какво предлага държавата, освен да се
Коментари Харесай

КНСБ: Доходите да се компенсират поне с процента на инфлацията

Няма друга опция, без значение какво предлага страната, с изключение на да се компенсират приходите на работещите и на обществено уязвимите групи най-малко с % на инфлацията и малко над него. Това сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров пред публицисти по време на спорен конгрес във връзка актуализацията на бюджет 2022 година

Инфлацията натисна прекомерно доста от обществените групи, разяснява Димитров. Според него огромните очаквания, които се разпореждаха на актуализацията на бюджета, за доста хора не се оправдават.

Смятаме, че тази актуализация не покрива всички потребности и благоприятни условия, добави Димитров. Според него има всички предпоставки вместо 2 милиарда лева, антикризисният пакет да бъде най-малко към 4 милиарда лева Инфлацията ще докара много повече доходи от заложените от финансовия министър в плана за актуализация, означи Димитров.

Увеличението на заплатите липсва на тези, на които заплаща държавното управление и при 23,24,25% нарастване на цените на питателните артикули на годишна база, какво друго може да чакаме, с изключение на хората да изискат най-малко толкоз - или двайсетина % нарастване на приходите си, добави Димитров.

Той означи, че не е значимо дали нарастването ще се случи при настоящия министър председател и същото държавно управление. Исканията са за нарастване от юли с не по-малко от 15%. Според него няма никакъв проблем пенсиите също да порастват.

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР