Живеещите в селището Долна Трака край Варна излязоха на протест

...
Живеещите в селището Долна Трака край Варна излязоха на протест
Коментари Харесай

Протест заради разкопани улици блокира пътя към Златни пясъци

Живеещите в селището Долна Трака край Варна излязоха на митинг за пътя за " Златни пясъци " поради проточил се ВиК план. Въпреки че тръбите са положени, улиците в региона остават разкопани.

" Улиците тук са дребни, само че са единствената ни опция да излизаме на основни пътища. До ескалация на напрежението докара фактът, че всички улици се разкопаха по едно и също време и за продължителни интервали от време не бяха приключени. В момента не е допустимо обикновено напредване по тези улици, всичко е в прахоляк, а когато завали дъжд - е тиня ", сподели Биляна Михайлова - локална жителка.

По улиците, засипани с трошляк, се образуват дупки и локви поради прекосяването на коли.

" Разбираме, че това е добре за нашия квартал, само че желаеме да бъде приключено, както и да имаме информация по кое време коя улица ще бъде разкопана, с цел да можем да потърсим различен маршрут. Искаме когато общината дава позволение на ВиК сдружението да затваря и разкопава улици, да съобрази дали фактически има обходен маршрут ", прикани Михайлова.

Вчера поданици на региона са били на среща в общината, където настояванията им са чути и им е обещно до 15 юни част от улиците да бъдат възобновени.

Общината не може да повлияе изключително в тази ситуация, защото планът се финансира от Министерството на околната среда, уточни заместник-кметът на Варна Пламен Китипов.

" Ние сме признателни за този цивилен митинг, защото това ни дава спомагателни причини пред ВиК да наложим нашите претенции. Вчера на срещата с протестиращите получихме графици за осъществяване на всеки един сектор и карти, които ще публикуваме на уеб страницата на общината ", сподели Китипов.

Управителят на ВиК-Варна Веселин Русев персонално се ангежира ситуацията да се възстановява в идващите седмиц

" Разбирам неудобствата, които сме предизвикали, само че в границите на 30-45 дни се наемам да подобря организацията и да проследявам прецизно качеството. На уеб страницата на ВиК също ще бъде оповестена информация за ремонтите ", сподели той.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР