Няма данни за манипулации на БАЦИС, всички анонси в тази

...
Няма данни за манипулации на БАЦИС, всички анонси в тази
Коментари Харесай

Горанов: Няма данни за манипулации на БАЦИС

Няма данни за операции на БАЦИС, всички анонси в тази посока са политически провокации за нагнетяване на напрежение към вота на съмнение. Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов по време на взаимно съвещание на комисиите по вътрешна сигурност и публичен ред и по бюджет и финанси по отношение на информация от ДАНС и Прокуратурата за Българската акцизна централизирана осведомителна система (БАЦИС), съобщи „ Фокус “.

На съвещанието участваха още шефът на Агенция „ Митници “ Георги Костов и основният прокурор Сотир Цацаров.

„ Нито в отчета на ДАНС, нито в изводите на Прокуратурата не се съдържа нито една от посочените в общественото пространство операции и осъществявания на законово нарушаване. В противоположен случай основният прокурор от дълго време трябваше да е образувал досъдебно произвеждане против незнаен причинител “, сподели още той. Горанов добави, че данни за сходни операции не са налични и всички анонси в тази посока би могъл да окачестви като чисто политически провокации за нагнетяване на напрежение към идното гласоподаване на избор на съмнение на държавното управление с министър председател Бойко Борисов.

„ Мога да заявя с задоволство, че вследствие на работата на приходните администрации успяхме да повишим доста събираемостта на приходите от акцизите, като в края на 2017 година те доближават 29,7 на 100. Това число е значимо, тъй като точно то е значимо за нарастването при прихода на Брутният вътрешен продукт, което значи повишение на събираемостта. В края на 2017 година данъчните доходи доближават до 29,5 милиарда лева, което е с 6,5 милиарда лева номинално повишаване от 2013 година “, сподели още Горанов и уточни, че само в 2014 година е регистриран номинален спад на приходите от данък.

„ Твърдението, че от лятото на 2016 година до деня, в който се показаха претекстовете за вота, не са подхванати никакви дейности и системата не е поправена, са погрешни. Не единствено през 2016 година, а и през 2017 година и през 2018 година не престават процесите по рационализиране на системата. Това, че през 2016 година са установени избрани опасности в нея, не се отхвърля, само че факт е, че всички те са отстранени. А това, че системата работи и е в употребява на българската митническа администрация е неоспорим факт. И запитвам по-добър ли е бил контролът, когато тя не е съществувала? “, разяснява финансовият министър.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР