Някои от най-големите звезди в последните години в женския овчарски

...
Някои от най-големите звезди в последните години в женския овчарски
Коментари Харесай

Овчарският скок и копието приковават вниманието на Диамантената лига в Доха

Някои от най-големите звезди в последните години в женския пастирски скок и в хвърлянето на копие при мъжете ще вземат присъединяване в първия шампионат от Диамантената лига през 2018 година в Доха на 4 май. Организаторите оповестиха също, че на старт ще застане и международната и олимпийска шампионка на 800 м, която по-рано този месец направи златен дубъл на 800 и 1500 м на Игрите на Британската общественост в Голд Коуст.

A post shared by Sandi Morris (@sandicheekspv) on Apr 16, 2018 at 1:56pm PDT
В бранша за пастирски скок огромното име ще е на настоящата олимпийска, международна и европейска шампионка Катерина Стефаниди, която завоюва и диамантения трофей през предходната година. Очаква се гъркинята да се изправи против дългогодишната си съперничка Санди Морис (САЩ), която победи гъркинята за златото на Световното състезание в зала в Бирмингам през март, само че остана след нея на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година и на планетарния конгрес навън в Лондон през предходната година. В Доха ще вземат участие още златната и сребърната медалистки от Голд Коуст Алиша Нюман (Канада) и Елиза Маккартни (Нова Зеландия), както международната шампионка до 18 години Робейлис Пейнадо (Венецуела) и европейската шампионка в зала от 2013 година и рекордьорка на Англия Холи Брадшоу.

A post shared by Johannes Vetter (@johannes_vetter) on Mar 17, 2018 at 8:06am PDT
Друг трогателен конфликт се чака да се състои в хвърлянето на копие при мъжете, където сили ще премерят настоящият олимпийски първенец Томас Рьолер (Германия) и международният отличник Йоханес Фетер (Германия). Компания в бранша ще има вършат спечелилият в Диамантената лига през предходната година Якуб Вадлейч (Чехия) и сънародникът му Петр Фридрих, бронзов медалист от Световното в Лондон през 2017 година, а също и сребърният олимпийски медалист Джулиъс Йего (Кения).

A post shared by Doha Diamond League (@dohadiamondleague) on Apr 18, 2018 at 2:29am PDT
Миналата година в Доха Рьолер реализира ефектен резултат от 93.90 м, който го изведе на второ място във безконечната международна класация след международния рекордьор Ян Железни. Два месеца по-късно Фетер измести сънародника си от тази позиция, откакто изпрати копието на 94.44 м в Люцерн. Световният първенец загатна, че и тази година ще показва мощна форма, откакто още през март завоюва Европейската купа по хвърляния в Португалия с 92.70 м.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР