Някои хора наричат ​​кухнята за свещено място. Тайнството на готвенето

...
Някои хора наричат ​​кухнята за свещено място. Тайнството на готвенето
Коментари Харесай

Не всеки готвач знае тези трикове - 17 хитринки за най-вкусните ястия

Някои хора назовават ​​кухнята за свещено място. Тайнството на готвенето е необикновен обред, написа zajenata.bg.
Ястието ще бъде сполучливо единствено в случай че са изпълнени избрани условия. Опитната стопанка знае тъкмо какво и в коя поредност е належащо да направи, че всяко ядене е божествено вкусно!

Харесвам тези кулинарни трикове: несложни, само че толкоз ефикасни! Обърнете внимание на номер 6, мисля, че това може да бъде потребно в доста случаи...
Техники за готвене
Необходимо е да накиснете лука в студена вода в продължение на 15 минути, преди да приготвите салатите. Той губи несъразмерната си лютивина!

Преди да започнете да приготвяте кафе, прибавете щипка сол, за предпочитане морска сол и щипка канела. Питието ще бъде безумно ароматно! Вкусно е да приготвяте кафе със сухи, кори от лимон на прахуляк или портокал.

Добавете сол към солта, която би трябвало да се мели! Това усъвършенства усета на ястието няколко пъти, просто пробвайте... Освен това, тази сол е доста по-полезна за здравето.

Във всяка салата прибавете сол в последния миг, тъкмо преди сервиране! За да извършите ядене от пресни зеленчуци вкусно, прибавете щипка захар дружно със солта.

Тайната на идеалната торта е елементарна! Спазвайте това предписание: Количеството брашно, яйца, масло и захар в грамове би трябвало да бъде едно и също.

Не забравяйте да добавите сол към тестото, даже и в тестото за сладки пайове! Малка сол в тестото ще усъвършенства качеството му: При печене ще резервира формата, ще бъде еластично и прелестно за усет.

За да приготвите съвършените бъркани яйца, гответе освен в масло, само че и на вода. Когато яйцето стартира да се втвърдява, изсипете малко вода в тигана. Бърканите яйца няма да загорят изпод, ще бъдат доста по-полезни и по-вкусни.

Балсамов оцет - е освен отличен дресинг за зеленчукови салати, италианска паста и пикантна марината за ягоди, поръсени с пудра захар и се поръсва с няколко капки благоуханен оцет - необикновено вкусни... Други плодове са също добра концепция за композиция с балсамов оцет, коства си да опитва!

Кюфтетата ще бъдат сочни и доста вкусни, в случай че добавите галета, вместо самун.

Избършете сухи части месо преди пържене: хрупкава червеникава кора се получава!

Не забравяйте да добавите малко алкохол към печенето: водка, ром, коняк. Този трик ще го направи хрупкаво и ароматно!

Ако не харесвате фасул, пробвайте се да го сготвите в бира! Заедно със пърженото месо и зеленчуците този фасул ще бъде изненадващо вкусен.

Ако намажете месото 2-3 часа преди приготвянето с горчица, то ще се окаже доста сочно! Можете също по този начин да поръсете месото 1 час преди приготвянето със сол, оставете го да стои и по-късно изплакнете със студена вода.

Опитайте се да добавите щипка сода към охладения, горчив чай. Заедно с лимон, мента и канела, тази напитка се трансформира и идеално се отразява в парещ летен ден! Освен това содата спомага за очистването на бъбреците.

Винаги избърсвайте ножовете незабавно след приложимост: Остриетата няма да бъдат затъпени за доста дълго време.

Содата ще омекоти даже доста твърдо месо! Налейте малко сода върху суровото месо преди готвене, оставете за 15 минути, след което измийте със студена вода. Ще бъдете сюрпризирани от мекотата на приготвеното ядене!

Поставяйте горещи ястия на масата в авансово загрята паница във фурната и студени в чиниите, които се охлаждат в хладилника. Това доста ще усъвършенства усета на всевъзможни ястия!

Ако оценявате всички преимущества на нашите кулинарни препоръки, покажете ги на вашите другари! Това е нещо, което несъмнено би трябвало да споделите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР