Някои безотговорни личности започнаха да казват Това е. Разотиваме се,

...
Някои безотговорни личности започнаха да казват Това е. Разотиваме се,
Коментари Харесай

Професор епидемиолог от Харвард: От 60 до 100 милиона души ще умрат от коронавируса през 2020 г.

Някои безотговорни персони започнаха да споделят " Това е. Разотиваме се ", само че американски експерт по инфекциозни болести-епидемиолог споделя " Стойте! ": Съединени американски щати са в заплаха и би трябвало да се подхващат незабавни ограничения. Нещо повече, цялата страна би трябвало да направи това, отхвърляйки партийните разногласия, пише  cbsnews.com .

Професорът по епидемиология в Харвардския университет Марк Липсич предвижда, че сред 40% и 70% от популацията на света ще получат COVID-19 тази година. При международно население от 7,5 милиарда души това значи, че 3-5 милиарда души в света ще се заразят, а броят на смъртните случаи ще доближи 60-100 милиона.

В Съединени американски щати броят на случаите ще доближи 130-230 милиона, а на починалите - 2,5-3,5 милиона души, уточнява  pogled.info .

Не можем да стоим настрани и да позволим този най-лош сюжет да се разиграе в Америка. Ето за какво президентът Тръмп организира конференция по отношение на напъните на федералното държавно управление да отговори на ковид, по време на която назначи  вицепрезидента Майк Пенс за висш главнокомандващ във войната против заболяването. Тръмп добави, че ще се радва да работи с всяко равнище на финансиране на антивирусни стратегии, които Конгресът смята за оправдано.
Ваксината явно ще е най-хубавото оръжие, само че, за жалост, ще отнеме повече от година, с цел да се създаде. Междувременно ще би трябвало да прибягваме до други средства за отбрана, като отбрана на границите, карантина, обществена изолираност, изпитване на вируси и лекуване в изолационни кафези.

Използването на минорен метод от федералното държавно управление, вместо да води нападателна война против ковид, когато е допустимо, ще докара до това той да се популяризира доста по-бързо и доста по-широко, в сравнение с чакаме.

Нуждаем се от мощно и единно национално управление, а не от партийни разправии. Трябва да подсигуряваме тотална война с ковид, като тясно си сътрудничим като единна нация.

Като начало, Конгресът би трябвало да одобри в началото предложените  2,5 милиарда $ незабавно финансиране, а Министерството на здравеопазването и и Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите би трябвало да продължат да работят и интензивно да си сътрудничат с публичните и частни лечебни заведения.

В течение на няколко дни вицепрезидентът Пенс би трябвало да създаде подробни проекти за управление на комбинираните федерални сили, съчетавайки властта на Конгреса с опита на федералните организации и центровете за битка с профилактиката на Съединени американски щати.

Нашата промишленост би трябвало бързо да стартира производството и разпространяването на артикули и проби за отбрана от вируси. Днес защитното облекло за медицински служащи се създава във заводи, които в този момент са затворени заради вируса в Китай, което прави доставките краткотрайно недостъпни. Дори когато тези централи се отворят още веднъж, те първо ще би трябвало да възобновят доставките си в Китай, а по-късно да дават отговор на претенции от Америка.

Във войната против ковид има четири сериозни линии на защита:

1. Национална световна тактика за ограничение и първични начинания за гранична сигурност.

Вече повече от 10 години Центровете за надзор и предварителна защита имат проект за подготовка за пандемия, само че би трябвало да го актуализираме и приспособяваме към ковид. Щатските и локалните здравни служби и държавните чиновници би трябвало да бъдат включени в този развой, а обществеността би трябвало да е осведомена с напредъка на подхванатите дейности, с цел да не се намали доверието във управляващите и да се предотврати суматоха. Информацията за обществеността би трябвало неотложно да се дава от експерти по инфекциозни заболявания, а не от обществените мрежи. Имаме потребност от обновена ежеседмична информация за броя на вирусните инфекции и смъртни случаи по щати и окръзи.

Американците е малко евентуално да позволен карантина на пътническите кораби като " Diamond Princess " без достъп до пълноценна здравна помощ за инфектираните, както направи Япония, срамно проваляйки медицинските ограничения и допускайки злополучие. Американците също няма да се съгласят на безсрочната изолираност на 50 милиона души, както се случи в Китай.

Въпреки това незнанието, суматохата, слуховете и неналичието на уместно обмисляне могат да доведат до необятно публикувана незабавна карантина в Съединените щати. Местните управляващи, под напън от популацията, даже могат да се стремят да изгонят жертвите на вируса от своите земи заради боязън и незнание.

За да се опълчи на опасността от ковид в международен мащаб, държавното управление на Съединени американски щати би трябвало да даде на Центровете за надзор и на Агенцията за интернационално развиване на Съединени американски щати запаси за подкрепяне на другите страни. Колкото по-добре други страни и континенти могат да сдържат и управляват ковид, толкоз по-малко случаи ще стигнат до нашите граници.

Нашето държавно управление би трябвало да следи огнища по света и да стопира полетите до най-засегнатите региони.

Центровете за надзор допускат, че може да се наложи да обмислим закриване на учебни заведения, работа от вкъщи и възбрана на обществени събития в региони, където са открити и доказани случаи на ковид. Но това би трябвало да се прави премислено, с цел да се предотврати суматоха и неодобрение.

2. Нуждаем се от войска от експерти по инфекциозни заболявания и други медицински служащи.

За да извърши сложната задача, която му е предоставена, тази „ войска “ би трябвало да бъде добре оборудвана и подготвена. Пенс стартира сносно, назовавайки името на лекаря, който ще бъде координатор за Белия дом - Д-р Дебора Бъркс е доста сполучлива в управлението на напъните на държавното управление на Съединени американски щати за битка с ХИВ / СПИН в целия свят в продължение на доста години.

3. Нуждаем се от подготвеност на медицинските заведения, проби за вируса и защитните униформи и по-късно имунизацията.

Сега има дефицит на проби и никой от тях не е благонадежден. Въпреки че карантината е доста ефикасна в контрола на вируса. Федералното държавно управление би трябвало да дефинира политиките и целите за изпитване: кой да тества, в какъв ред, по кое време и къде.

Обучението на медицинските институции и образованието на медицински служащи и личен състав, в това число локалните незабавни служби, са основна връзка в образованието, мобилизацията и образованието на трудовите запаси. Имаме доста дребен времеви прозорец, с цел да съставим разумен проект и бюджетни разноски. Британската национална система за опазване на здравето е подложена на критика, че не може да обезпечи кревати за всички, които се нуждаят от нея. Същото ще се случи и в нас, в случай че не предприемем дейности в напълно близко бъдеще.

4. Ресурси, в това число финанси, информация, както и присъединяване на управлението и нацията.

Федералните, щатските и окръжните държавни управления, техните чиновници и организации би трябвало интензивно да усилват напъните си за реализиране на изключителни равнища на съдействие и успеваемост.

Но не можем да разчитаме на нашите водачи да създадат всичко за нас. На национално равнище би трябвало да участваме в тази война, да станем водачи и да предприемем рационални, ефикасни дейности за попречване на епидемията.

Просветление и готовност на американската общност. В същото време и това е от решаващо значение, не би трябвало да изолираме, маргинализираме и жигосваме болните американци. В цялата история, а напоследък по отношение на ебола и СПИН неведнъж следим по какъв начин новите болести популяризират боязън и провокират суматоха измежду популацията, а виновността се поставя върху болните бързо, неправилно и незаслужено.

Има ли положителни вести? Да! Можем да спечелим тази война. Победихме еболата и можем да победим още веднъж!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР