Новото управление има необходимост от силен социален вектор. Това каза

...
Новото управление има необходимост от силен социален вектор. Това каза
Коментари Харесай

Новото управление има необходимост от силен социален вектор

Новото ръководство има нужда от мощен обществен вектор. Това сподели президентът Румен Радев по време на консултациите с представителите на ПГ на Българска социалистическа партия. 

" В момента организираме третият цикъл съвещания за сформиране на държавно управление тази година – уповавам се да бъде финален. БСП винаги е заставала срещу беззаконието и диктатурата, в полза на голямото болшинство от хората, а не на дребни овластени групи в полза на задкулисието и корупцията. Хилядите социалисти го потвърдиха по време на парламентарните и на президентските избори. Двете служебни държавни управления, които назначих по силата на Конституцията, дадоха опция за стабилизация в изискванията на рецесията, за разкъсване с пороците на предишното, за образуването на нов вид ръководство от хора с друг политически профил, само че с общи цели за бъдещето на България ", съобщи Радев.

" Високо оценявам позитивната оценка, която дадохте на тази формула единствено преди няколко месеца, когато дори предложихте служебното държавно управление да продължи като постоянно. Смятам, че методът към сформиране на съдружно държавно управление може да бъде положен на тази основа - за лъчение от българския парламент на едно дейно и стабилно постоянно държавно управление. Вярвам, че във вашата праволинейност и поредност оценявате осъщественото досега и ще дадете своя принос то да бъде продължено ", уточни още президентът.

Радев акцентира, че обществото ни е надълбоко разграничено обществено, с растящи неравенства, с беднотия вследствие на циничен управнически модел досега. " Надявам се, че вие ще имате сериозен принос за решаването на тези проблеми, тъй като новото ръководство има нужда от мощен обществен вектор. Такива са и упованията на българското общество от Българска социалистическа партия. Намирам там поле за доста работа в новото държавно управление от страна на Българска социалистическа партия ", означи той. 

По думите му за триумфа на бъдещото ръководство е извънредно значим въпросът за законността и справедливостта. " Проблемът в прокуратурата е както систематичен, по този начин и личностен и за мен е значимо да знам в каква степен това разбиране се споделя от вас и какво сте подготвени да предложите за разрешаването и на този проблем ", сподели още Радев.

" Ние разбираме отговорността на момента, отговорността, която се чака от нас. Много пъти сме заявявали, че сега България се нуждае от работещ кабинет и от постоянно държавно управление ", сподели ръководителят на ПГ на " БСП за България " Корнелия Нинова.

" Положихме старания и до момента в извършените диалози в експертните групи, и в продължаващите политически диалози сред бъдещите съдружни сътрудници дадохме своята експертиза, своята воля за промени. Разделихме своята работа в две – незабавни ограничения, които би трябвало да се подхващат незабавно предвид на трите рецесии, които връхлетяха България – икономическа, обществена и здравна, и дълготрайното ни виждане за смяна на досегашния модел на ръководство и за дълбоки промени в разнообразни браншове ", добави тя.

" Най-важното е да има постоянен кабинет и незабавно да стартираме работа по бюджета. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на консултациите при президента Румен Радев.  " Положихме всички старания при договарянията на експертните групи и в този момент, при политическите диалози за сформиране на държавно управление ", регистрира Нинова.

Според нея значимото сега е да има работещ парламент, а главната задача е  да стартира работа по бюджета.

„ Разбираме отговорността, която се чака от нас. Много пъти сме посочвали, че България се нуждае от работещ парламент и постоянно държавно управление. Разговорите не престават и сега. Ще поставим старания до дъно за сформиране на постоянно държавно управление и да има работещ парламент. За нас е най-важно да се почне работа по бюджета, да не оставяме хората през зимните месеци в затруднено състояние, да не позволяваме повишението на цените за електрическа енергия за битовите консуматори ", уточни Нинова.

Според водача на партията казусът в прокуратурата е систематичен. „ Би трябвало да се лимитират пълномощията на основния прокурор, без значение от това кой е той. Трябва да се наложи надзор в актовете на основния прокурор, да се закрият Специализираният съд и Специализираната прокуратура, да се промени метода на работа на КПКОНПИ ", разясни Нинова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР