Новото ръководство на Twitter се захваща с мисията да превърне

...
Новото ръководство на Twitter се захваща с мисията да превърне
Коментари Харесай

„Най-точният източник на информация в реално време“: Новият шеф на Twitter си поставя трудна мисия

Новото управление на Twitter се захваща с задачата да трансформира платформата в „ най-точния източник на информация в действително време в света “. Това стана ясно от проектите за „ Twitter 2.0 “, които наследничката на Илон Мъск отпред на компанията – Линда Якарино – очерта.

Якарино пое поста основен изпълнителен шеф преди седмица. Тя размени Мъск в миг, когато компанията се сблъсква с все по-остри рецензии поради метода си към битката с дезинформацията, откогато милиардерът купи платформата предходната година.

През последния месец Twitter загуби следващия си началник си по въпросите на доверието и сигурността – с Ела Ъруин подаде оставка едвам няколко месеца, откакто оглави отдела, заставайки на мястото на напусналия през ноември 2022 година Йоел Рот. Същевременно компанията се отдръпна от Кодекса на Европейски Съюз за дезинформацията.

В поредност от туитове, изпратени и по електронната поща до чиновниците, в този момент Якарино повтори към този момент обрисуваната цел на Мъск, че Twitter би трябвало да трансформира „ световния градски площад “. По думите ѝ това ще помогне за еволюирането на обществения спор „ посредством нефилтриран продан на информация и открит разговор за нещата, които са най-важни за нас “.

„ Twitter е на задача да стане най-точният източник на информация в действително време на света и световен „ градски площад “ за връзка. Това не е празно заричане. Това е нашата действителност “, написа Якарино.

Самият Мъск дефинира себе си като „ абсолютист на свободата на словото “. И дълго време подлагаше на критика политиките на Twitter за модериране на наличието, потвърждавайки, че обществената мрежа би трябвало да бъде същински конгрес за независимост на словото.

Но дейностите му за възобновяване на десни сметки, чиито възгледи той споделя, и разхлабване на модерацията отблъснаха рекламодателите. Според известията през декември приходите на Twitter са намалели с 40% по отношение на година по-рано.

За да се върнат рекламодателите, те би трябвало да знаят какво да чакат във връзка с наличието и ангажираността на потребителите, означи Рей Уанг, основен изпълнителен шеф на основаната в Силициевата котловина изследователска компания Constellation, пред BBC.

Надеждите са, че Якарино ще може да балансира Мъск и „ да излезе на глава с него, защото той я почита “.

Откакто предходната година милиардерът купи Twitter за 44 милиарда $, той бе подложен на напън да откри човек, който да управлява компанията, с цел да може да се концентрира върху другите си бизнеси, измежду които са производителят на електрически коли Tesla и ракетната компания SpaceX.

На 12 май Мъск разгласи, че Якарино ще го наследи на поста основен изпълнителен шеф на Twitter след шест седмици. Така при започване на юни тя публично пое ръководството на компанията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР